CinemaKlub

Sztárparádéval és gigászi költségvetéssel tarolna a Disney!

rtl.hurtl.hu

2017. július 13. 15:50

A stúdió most nem mesével, vagy egy klasszikus folytatásával támad a mozikban, hanem egy igazán nagy projektbe vágták a fejszéjüket, amivel egy fantasztikus regényt keltenek életre.

Az Időcsavar című fantasztikus mozi akár a 2018-as év nagy „Harry Potter meglepetése” is lehet, feltéve, ha minden úgy sül el, ahogyan azt a Disney – valószínűleg – tervezi.

Miért pont Harry Potter? Kezdjük ott, hogy ebben az esetben is gyerek a főszereplő, ráadásul olyan helyekre utazhatunk vele, amiről a szürke hétköznapjainkon álmodni sem mernénk – a HP ehhez hasonlóan egy olyan különleges világot mutatott meg rajongók millióinak, amelynek azóta is a rabjai vagyunk.


A varászlóvilágot persze most nem érintjük, azonban így is egy igazán kalandos utazás vár ránk, ha az Időcsavart (A Wrinkle in Time) választjuk, amelynek főhőse a tizenéves Meg (Storm Reid), aki eltűnt tudós apját (Chris Pine) kutatja testvérével és barátjával (Levi Miller).
 

 

A post shared by Disney-Planet (@disneyplanetfr) on


Nálunk nagyjából már a gyerekfőhős szállal nyert ügye van a filmnek, azonban amikor szembejött velünk Chris Pine neve, akkor lettünk csak igazán izgatottak! Csak reménykedni tudunk benne, hogy a színész elegendő teret kap arra, hogy megmutathassa, mire is képes! A Wonder Woman férfi mellékszereplőjeként annyira bravúrosan dobta fel a cselekményt és a hőseposz film hangulatát, hogy azóta is nehezen tudjuk feledni.

Mellette pedig kapunk még három nagy nevet: Reese Witherspoont, Mindy Kaling-ot és Oprah Winfrey-t, akik három titokzatos, bűverővel bíró hölgyet alakítanak: Mrs. Mijaz, Mrs. Kiő és Mrs. Mejjik személyében.

 

 

„Annyi szépséget láttam a könyvben, és annyi jelentőségteljes gondolatot. L’Engle radikális gondolkodó volt, aki szépen beleépítette a történetbe, hogy mégis milyen lehetne, és milyennek kellene lennie a társadalomnak.”

„És persze ott van ez a kislány, aki azon túl, hogy megmenti a világot a történetben, szembenéz a sötétséggel is. Sokat elmond ez az egész arról, mégis hogyan küzdjük le a saját démonainkat is.” – mesélte a rendező.

 


Emellett még nagyobb szó, hogy a mozifilm 100 millió dolláros költségvetéssel készül  Madeleine L'Engle azonos című ifjúsági regénye alapján. A Disney kozmikus kalandfilmjét az Oscar-díjra jelölt Selma rendezőnője, Ana DuVernay készíti, a forgatókönyvért pedig az a Jennifer Lee felel, akinek a Jégvarázst köszönhetjük (ez a részlet, mondjuk kissé rizikóssá teszi a sztorit).

Most még csak képeken keresztül pillanthatunk bele az alkotásba, azonban a készítők ígéretei alapján pár héten belül megkapjuk az első előzetest is!
 

Forrás: Screenrant, Fórum Hungary

#CinemaKlub#disney#reese witherspoon#chris pine#oprah winfrey

Címlapról ajánljuk