CinemaKlub

Teljesen más befejezést terveztek a Zsivány Egyesnek?

rtl.hurtl.hu

2017. március 20. 16:20

Ha azt gondoltátok volna, hogy egy film cselekménye már elsőre olyan, ahogyan le is forgatják, akkor tévedtek. Ennek az ékes példája, hogy eredetileg a Star Wars előzmény története is teljesen más irányt vett volna a legvégén.

Veletek is előfordult már, hogy egy jól megérdemelt baráti-bandázós mozizás után nem bírtatok magatokkal és a lehetséges befejezéseken agyaltatok? Az alternatívákat nehéz kikapargatni a fejünkből, pláne akkor, ha nemcsak a halandó nézők agyában születnek meg, de a készítők is elgondolkodnak rajta.

A Zsivány Egyesről már a megjelenése előtt azt gondoltuk, hogy hőseit valószínűleg eléri majd a vég, hiszen ha ennyire jelentős dolgot képesek elérni – hogy ellopják a Halál Csillag terveit –, a túlélés után ők lettek volna a Lázadók szövetségének menőarcai.

Ehhez képest… semmit sem hallottunk róluk. Soha.

Persze, ezt is nevezhetjük egyszerű szőrszálhasogatásnak és belemagyarázásnak, ámbár igazunk lett és drámai befejezést kaptunk. Úgyhogy erről ennyit.

Most viszont fény derült egy izgalmas részletre: a készítők eredetileg más jövőt szántak a főszereplőknek, hiszen a forgatókönyv első verziójában Cassian és Jyn túlélték az utolsó, mindent megváltó akciót. Azonban rengeteget agyaltak a történeten és végül a szívükre hallgattak: meg kellett ölniük mindenkit a csapatból!

„Az első megérzésünk az volt, hogy meg kell halniuk. Mert megéri egy olyan tettért adni az életed, amivel elpusztítod azt a fegyvert, ami amúgy is megölne titeket. Mindig is ezt akartuk csinálni. De nem mertünk elmerülni ebben, féltünk, hogy a Disney-nek nem tetszene és túlságosan sötétnek tartanák a saját és a Star Wars brandhez.” – mesélte Gary Whitta, forgatókönyvíró.

Végül, félredobták a félelmeiket, és megharcoltak a befejezésért! Túlságosan bennük volt, hogy az lenne a sztori tökéletes lezárása.

Ráadásul az eredeti elképzelések szerint Jyn egy lázadó katona volt, nem pedig egy utcai bűnöző… volt tehát változtatás bőven…

De mégis, hogyan zajlott volna a nagy leszámolás a happy end verzióban?

Ahelyett, hogy Cassian és Jyn meghalnak a parton, egy lázadó hajó megmenti őket, amivel elmenekülnek a felrobbanó Scariff-ról. Az adatokat pedig a bolygón kívül adták volna át a hercegnőnek, aki a segítségükre siet. Persze, itt is fennállt az izgalom esélye, hiszen maga Vader nagyúr eredt a nyomukba, aki el is pusztította a hajójukat. A kérdés ott maradt volna, hogy túlélték-e a hősök… És igen!

Forrás: EW
Kép: Disney

#CinemaKlub#star wars#zsivány egyes#befejezés#forgatókönyv#disney

Címlapról ajánljuk