CinemaKlub

A Deadpool újabb rekordokat döntöget!

rtl.hurtl.hu

2016. április 4. 12:00

A Ryan Reynolds-féle szuperhős kaland már nem egyszer bebizonyította, hogy jól is elsülhet, ha a stúdiók bevállalják az R-rated besorolást és az elvetemült trollkodást. A film és a számok most újra bemutattak mindenkinek.

Ugyebár, anno megírtuk, hogy Mr. Poolnak minden idők egyik legerősebb nyitóhétvégés kezdését sikerült produkálnia, ráadásul úgy, hogy bőven a nyári blockbuster idény előtt indult harcba, és ennek tetejébe még a korhatár besorolása is eltért a megszokott, 12-estől. És így is sikerült 134 millió dollárt kaszálnia.

Most újra megmutatta a többieknek: kiderült, hogy az elmúlt hétvégére a Deadpool (kritikánk itt) összesen 754,5 millió dollárt szerzett világszerte. Ezzel pedig a legtöbb pénzt hozó X-Men-filmmé lépett elő. A második helyen tanyázó X-Men: Az ellenállás vége „csak” 747 milliót hozott össze.

Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban: 1. hogyan lehetett eddig Az ellenállás vége a legjobb 2. mégis mennyiben számít a Deadpool X-Men-filmnek?!




Az első persze csak költői kérdés volt, a második viszont már a meghatározható kérdések kategóriájába esik. Nehéz megmondani, hogy az X-Men világán belül mégis hol helyezhető el pontosan Wade Wilson sztorija, viszont annyi biztos, hogy Kolosszus és Negaszonikus TiniTorpedo cameózásaival méltán nevezhetjük X-filmnek a dolgot. Ráadásul végig ott van a levegőben, hogy mindenképpen szeretnék, ha ő is becsatlakozna az X-ek fiúbandájába, hogy a bűn ellen harcoljon – na, még mit nem...

Összességében nézve viszont óriási boldogság ez a hír, hiszen ez egy olyan hősfilm korszakhoz vezethet, amelyben a stúdiók végre sutba dobják a karót nyelt hozzáállásukat, és mernek igazán szélsőséges, poénos, és közel sem 12-es korhatár alapanyagokat kidobni a filmpiacra. Ezzel pedig egy kicsit megbonthatnák a lassan kiszámíthatóvá váló világmegmentő ikonjaik történeteit.
 
 

Miközben Pool egyre magasabbra szárnyal, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a DC-féle Batman Superman ellen már a rajongók körében is kiverte a biztosítékot. Kezdetben elözönlötték az internetet a kritikusok negatív kritikái – köztük a miénk is –, és ennek megfelelően már az első hétvégéjén pöppet tántorogva – 166 milliói dollár – teljesített. Erre tett rá egy lapáttal, hogy kb. a második hétvégéjén, pénteken majdnem 80%-os zuhanást produkált…

Sokan a kritikusok szigorú ítéleteit okolják ezért, azonban lássuk be: aki meg akarta nézni a filmet, így is, úgy is megtette. Nagyobb az esélye, hogy a mozinézők által beindított szóbeszéd generálta a siralmas számokat.
 

Forrás: CinemaBlend
Képek: Tumblr
#CinemaKlub#deadpool#rekord#nyitás#batman superman ellen

Címlapról ajánljuk