Műsorújság
RTL Most

Összeeresztettük a szuperhősöket: vajon melyikük lenne a legerősebb?

Sokféle helyről szalajtottak már világmegmentőket és antihősöket, a kérdés az: mi lenne, ha összemérnénk az erejüket? Melyikük lenne a legdominánsabb, aki mindegyiküket elpáholja? Jöjjön a jegypénztár-ütközet!
A mozinézők rengeteg első randin vannak túl, már ami a szuperhős filmeket illeti. Lassan minden évben új Marvel vagy DC karakterrel és önálló filmmel találkozunk, a legújabb arc közülük Deadpool, aki nemcsak őrületével és humorával, de a besorolását tekintve is eltér a társaitól, lévén 16-os korhatárral fut hazánkban (Amerikában pedig R-rated). Ettől függetlenül is óriásit hozott a nyitó hétvégéjén a mozi kasszákban – mindenkit megdöbbentve (vagy mégsem...): 134 millió dollárt.

Az óriási összeg pedig kíváncsivá tett minket, vajon elődjei hogyan teljesítettek a nyitó hétvégéjükön? Persze, most nem a csoportos fellépéseikről – értsd: Bosszúállók – vagy a sokadik felvonásaikról beszélünk, hanem az első, bevezető filmjeikről! Vasember vagy éppen Pókember már a kezdetekkor is akkora sztárok voltak?Először is szögezzük le, hogy nem mindegy, mikor adnak ki egy blockbustert. Figyelni kell, nehogy egy másik nagy harcos kiüssön minket – az Avatar folytatása például a Star Wars VIII. miatt csúszik. De annyi általános elv levonható az eddigi premierek alapján, hogy a legtöbb szuperhős film inkább a nyári időszakban (május és június között) startol a mozikban. A Deadpool már ezt tekintve is elüt társaitól, hiszen a maga februári rajtjával jócskán előbb kezdett a kasszáknál – és még így is beintett jó pár csapattársának.

Na, de akkor lessük meg, hogy miből is élünk!

11 szuperhős eposzt vetettünk össze egymással, a nyitó hétvégéiken hozott eredményeik alapján. Jöjjön a végső sorrend:1. Deadpool (2016. február): 134 millió dollár
2. Acélember (2013. június): 116 millió dollár
3. Pókember (2002. május): 114 millió dollár
4. Vasember (2008. május): 98 millió dollár
5. A galaxis őrzői (2014. augusztus): 94 millió dollár
6. Thor (2011. május): 65.723.338 dollár
7. Amerika kapitány: Az első Bosszúálló (2011. július): 65.058.524 dollár
8. A csodálatos Pókember (2012. július): 62 millió dollár
9. X-Men (2000. július): 54 millió dollár
10. Zöld Lámpás (2011. június): 53 millió dollár
+ 11. Batman: Kezdődik (2005. június): 48 millió dollár

Ryan Reynolds-ék tehát mindent visznek, ráadásul úgy, hogy eddig csak a nyitó hétvégék számaival foglalkoztunk. Mi lesz itt még később?! Ami viszont sokkoló, hogy Christopher Nolan első Batmanje – Christian Bale-lel a főszerepben – sereghajtó lett a nagy ütközetünkben. Persze, a folytatása a Sötét lovag már gyilkos számokat hozott az első hétvégéjén: 158 millió dollárt. Mégis, első körben gyengén szerepelt. Olyannyira, hogy még a Reynolds-ot majdnem a mélybe taszító Zöld Lámpás is leverte pár millióval...

Persze, az hozzátartozik a sztorihoz, hogy csak nyitni tudott jól a zöld CGI-jelmezes csóka, a Batman viszont a rossz kezdés után durván belehúzott a jegyeladásokba (összesen 200 millió fölött kaszált, a Zöld Lámpás pedig még a 200-as határt sem lépte át, arról nem is beszélve, hogy az elkészítése is többe került).Az is érdekes, hogy miközben a Bosszúállók harcosait külön-külön legyalulta ez a perverz kis Pool, együttes erővel már fordított volt a helyzet. A 2012-es első közös film 207 milliót, a 2015-ös folytatás pedig 191 milliót hozott. De lényeg a lényeg: egyedül esélyük sincs!

Viszont mindez nem csak a gyerekligában jött össze!

A Deadpool a nagyok között is (R-rated) trónbitorló lett az első hétvégéjén, és a második helyre taszította a 2003-as Mátrix – Újratöltve című sci-fit (91 millió dollár), a harmadik helyen pedig a Clint Eastwood rendezésében készült Amerikai mesterlövész (89 millió dollár) figyel.

Összehasonlításképpen olyan filmek szerepelnek még ezen a toplistán, mint a Másnaposok 2. (85 millió dollár) vagy a Szürke 50 árnyalata (85 millió dollár). És Wade Wilson sztorija úgy érte el mindezt, hogy „csupán” 58 millióból hozták össze a filmet.Szóval, levonva a tanulságot: a stúdióknak megérné kockáztatni és a nagyfiúk közé dobni a világmegmentőit, hiszen nemcsak a kisiskolások tobzódnak a mozikban. Sőt! A Deadpool számokban is visszaadja azt, amit a kritikusok – köztük mi is – napok óta szajkóznak: ez a film úgy zseniális, ahogy van! Ryan Reynolds for president, és hasonlók…

Legnézettebb videók