CinemaKlub

Meryl Streep most rockerként üldözi a következő Oscar-díját

CinemaKlubCinemaKlub

2015. május 11. 11:48

Láttuk már énekelni, de kemény rocker csajként még nem igazán. Meryl Streep úgy tűnik újra bebizonyítja, hogy mindenre képes a Ricki and The Flash című következő filmjében!

Kép: InterCom

Végre megérkezett az első előzetes Meryl Streep legújabb filmjéhez, amelynek kedvéért a színésznő még gitározni is megtanult, átélte a vérző ujjak fájdalmát és igazi rock istennő lett. A forgatást is csak azért kezdték el később, hogy Streepnek legyen ideje megtanulni játszani a hangszeren. Kérdezhetnénk, hogy mifenének, a válasz a rendező, Jonathan Demme makacs koncepciójában rejlik: a filmben minden zenés jelenetet élőben vettek fel.

És nem ez az egyetlen érdekessége a drámának! A többszörös Oscar-díjas színésznő filmbeli lányát saját gyermeke, Mamie Gummer alakítja. A forgatókönyvet pedig az a Diablo Cody jegyzi, akinek többek között a Juno című filmet köszönhetjük - amiért megnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Oscart is még 2008-ban. Sőt, Cody története valamennyire igaz sztorin alapszik, hiszen a családját hátrahagyó, még idősebb korában is zenélő rockdíva karakterét saját anyósa ihlette. A forgatókönyv írása közben nem mellesleg végig Meryl Streepet látta  maga előtt. Meg tudjuk érteni: a 65 éves színésznő mindenre képes!

A film középpontjában tehát Ricki (Streep) áll, aki tehetséges zenészként hátrahagyta családját és a karriert választotta helyettük. A várt siker azonban sosem jött el. Ehelyett azonban egy családi mélyzuhanás miatt újra visszatér gyerekeihez, akik nem éppen szeretett anyjukként várják vissza a rocker mamát.
 

A film hozzánk ősszel érkezik, csak győzzük kivárni!

Forrás: The Hollywood Reporter, Vanity Fair
#CinemaKlub#trailer#előzetes#meryl streep

Címlapról ajánljuk