KERESÉS search-close

olaj

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "olaj"

Újra 400 Ft felett lesz a benzin!

Egyetlen hónap alatt ismét 400 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje a GKI szerint. két éves csúcsát súrolta ma a dollár árfolyama, és az olajkínálat tovább szűkült a világpiacon. Szerdán 9 forinttal emelkedik a benzin és 5-tel a gázolaj literenkénti átlagára Magyarországon. Egy átlagos autót majdnem 2 ezer forinttal többe kerül majd teletankolni, mint két hónappal ezelőtt.

Hoppá! Egymásnak feszültek a villalányok…

Egy rögtönzött játék jóvoltából olajborított testtel szálltak ˝ringbe˝ a lányok, méghozzá lenge öltözetben!  

Milán olajbirkózásban állt ki Ayse testvére ellen

Milán úgy döntött, hogy ha észérvekkel nem megy neki, erővel vívja ki Ayse testvéreinek a tiszteletét. Kihívta egyiküket egy török olajbirkózásra. Időközben ráadásul kiderült, hogy Ayse már másnap utazik Törökországba.

MOL: Mi lesz az olaj után?

Magyarország elsőszámú vállalata, a MOL ma tartotta éves közgyűlését. Több mint egy milliárd dolláros tiszta haszonról számoltak be, ez évtizedes vállalati rekord. De mi a MOL?

Csökkenhet az üzemanyagár?

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon 3 forinttal olcsóbb lett a 95-ös benzin, és 5-tel a gázolaj literje mától. Tavaly megírtuk, hogy az akkori évben alig néhány forinttal ingadoztak az árak, de áprilistól komolyabb áresés jött - a GKI szerint. Úgy számoltak, megszűnik a bevezetett többlet jövedéki adó, amelyet legfeljebb 50 dolláros hordónkénti árhoz kötöttek. A benzinkutakon egyelőre majdnem 20 százalékkal többet kellett fizetni az üzemanyagokért, mint 2016-ban. 

Berni:

Berni rengeteg olajat elpocsékolt, és finoman szólva sem volt ura a helyzetnek. A tortillákat nem meleg olajba tette, így elég nagy káosz alakult ki a konyhában, de megpróbálta uralni a helyzetet, és "kicicomázta" a tányérokat.

Ne hagyd az olajat a gázon, mint Sári Évi! Kigyulladhat a konyha!

Mindenki belefuthat konyhai bakikba, így volt ezzel Évi is, amikor megfeledkezett a gázon forrosodó olajról, ami idő közben szépen lángra kapott. Vajon ilyenkor mi is a jó megoldás? Nem a víz!

800 millió ÁFÁ-t csalhattak el

800 millió forint áfát csalhatott el az a banda, amelynek egyik tagját most fogták el Münchenben. A gyanú szerint finomítatlan olajat hoztak Magyarországra külföldről, amit itthon adtak el, de az áfát nem fizették be. A banda 10 tagját már 2013-ban őrizetbe vették. A most elfogott társuk azóta bujkált, de egy embert még mindig keresnek.

Dubai: a legek földje


szerző:
2017.01.31. 19:20
Dubai: a legek földje

Az olaj, a luxus, a csillogás, és a mesés egzotikum hazája Dubai. Egy hipermodern mega-polisz, ahol bebizonyították: nincs lehetetlen. Felsorolni is nehéz mindazt, amely itt a legnagyobb, a leghatalmasabb és a legdrágább.

Fókusz Plusz 2017-01-07


szerző:
2017.01.07. 18:50
Tivy nem hagyta, hogy Zsolti meztelenre vetkőztesse

Tivy félreértette Zsolti tanácsait arról, hogyan használják a barnító olajat, ugyanis a nagyszájú villalakó közeledésnek vélte a fiú útmutatását.

Ezer tonna veszélyes hulladék tátong a telephelyen

Csaknem 1000 tonna veszélyes hulladék maradt egy kiskunhalasi cég telephelyén, a hordók lassan 5 éve rohadnak. Több helyen már kifolyt a mérgező anyag. A kormányhivatal szerint nincs probléma, a Greenpeace környezetvédő szervezetnél viszont azt mondják, sok nehézfémet és olajat találtak a földből vett mintákban. A veszélyes hulladékot hátrahagyó cég felszámolás alatt áll.

RTL II: Szerdától drágul az üzemanyag

Tovább drágulnak az üzemanyagok. Szerdától 4 forinttal emelkedik a gázolaj, 3 forinttal a benzin literenkénti ára. Ennek oka, hogy folyamatosan emelkedik az olaj világpiaci ára. Elemzők szerint a következő hónapokban biztosan nem lesznek olcsóbbak az üzemanyagok.

Kiszivárgott az iszlám állam egyik titkos kézikönyve!

Kiszivárgott az Iszlám Állam belső kézikönyve. Egy az Iszlám Állam egyik üzletembere juttatta el Aymenn al-Tamimi kutatónak, aki az elmúlt évben azon dolgozott, hogy az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok segítségével a lehető legátfogóbb jelentést írja meg a terrorszervezetről. A dokumentumból kiderül, hogyan fektette le az állam alapjait a terrorcsoport Irakban és Szíriában, megismerhető belőle a komplett kormányzati szervek kialakítását, és egy önellátásra alapuló gazdasági program kidolgozását. A 24 oldalas dokumentumban kitérnek a külföldi kapcsolatokra, a propaganda működésére, a szabadidő szabályozására, és az olaj, a gáz, valamint a többi létfontosságú gazdasági ágazat központi felügyeletére. Erről kérjük most ki Dr. Dezső Tamás, régész-asszíriológus, ELTE BTK.
 

Tartós élelmiszerekkel segít az élelmiszerbank

Egy kiló cukor, vagy egy üveg olaj is nagy segítség lehet a rászorulóknak. Ezért indított karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Ezen a hétvégén országszerte 300 nagyáruházban várják a felajánlásokat. A szervezők szerint egyre többen adakoznak, tavaly 200 tonnányi tartós élelmiszert gyűjtöttek össze.

67 köbméter olajat talált a NAV

Feketén tárolt olajtartalékot fedeztek fel a NAV pénzügyőrei a Bugac mellett erdőben: az ásványi olajat 66 darab egy köbméteres műanyag tartályban, illetve 22 fémhordóban rejtették el. Az ügyben jövedéki eljárást és költségvetési csalás gyanújával büntetőeljárást is indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Vendégünk volt Suller György Attila, alezredes.

A szilárd olaj sosem jó hír


szerző:
2015.07.05. 11:30
A szilárd olaj sosem jó hír

Egy gépkocsi motorjának az életében három fontos folyadék van: a benzin a víz és az olaj. Most az olajjal foglalkozunk.

Ed Westwick gyilkolni fog


szerző:
2015.06.03. 13:54
Ed Westwick gyilkolni fog

Természetesen csak egy szerepről van szó. A Gossip Girlből ismert színészpáros, Chace Crawford és Ed Westwick karrierje egy közös csatornánál, de külön-külön műsorban folytatódik.

Katasztrófát okozott a kifolyt olaj

Szükségállapotot hirdettek Kaliforniában, ahol 400 ezer liter nyersolaj folyt a partra és az óceánba egy megrepedt vezetékből. 14 kilométer hosszan szennyeződött a partvidék, ami súlyos fenyegetést jelent az élővilágra.

Krumplit akart sütni a kislány, kiégett a lakás

Az eset hétfő délután történt Tatán, amikor az RTL Híradó információi szerint a 11 éves gyerek egyedül volt otthon. Meggyulladt az olaj és a tűz pillanatok alatt átterjedt a bútorokra. A kislány próbált segítséget kérni a szomszédból, de nem nyitottak ajtót, ezért leszaladt az udvarra. A házból ömlött a füst, a rendőröknek négy embert kellett kimenekíteniük. Egy gyerek füstmérgezést kapott.

Hogyan ápoljuk megfelelően a bőrünket?

Szinte minden ember megfeledkezik róla, hogy a folytonos kézmosással olyan hámrétegektől is megszabadulunk, melyekre amúgy nagy szükségünk lenne. Dr. Tóth megmutatta, hogyan is kell tökéletesen ápolnunk a kezünket.

Órákig lángolt a kamion az M5-ön

Olajat és gumit szállító kamion gyulladt ki éjszaka az M5-ösön. Hatalmas lángokkal égett, szemtanúk azt mondták, hogy egy óráig tartott, mire a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. Senki nem sérült meg, a sofőrnek sikerült kimenekülnie a fülkéből.


 

Fegyveresek védik a magyar olajmunkásokat Pakisztánban

Olajat termelnek ki a világ második legveszélyesebb országában a magyarok, ennek azonban ára van. Volt, aki az életével fizetett.

Viharok nehezítik az olaj eltakarítását

Egyre súlyosabb a helyzet Új-Zéland partjainál, ahol még a hónap elején futott zátonyra egy teherszállító.

Csúszós olaj okozta a szerencsétlenséget

Csak az utóbbi egy hónapban négy olyan baleset volt, mely járműből elfolyt csúszós olaj miatt következett be Komárom-Esztergom megyében.

Sanader ellen vádat emeltek


szerző:
2011.09.23. 19:06
Sanader ellen vádat emeltek

A magyar olajipari társaság is érintett abban az ügyben, amelyben vádat emeltek Horvátország volt kormányfője ellen.

Még mindig hordónyi olaj jut naponta a vízbe

Újabb olajszivárgást észleltek a Shell egyik tengeri vezetékénél az Északi-tengerben.

Két helyen ömlik az olaj az Északi-tengerbe

Újabb helyen sérült meg a Shell egyik fúrótornyának vezetéke, így már két helyen ömlik olaj a tengerbe Skócia mellett.

Több százmillió tonna olaj ömlött a tengerbe

A Shell egyik fúrótornyának megsérült vezetékéből több mint 200 millió tonna olaj került az Északi-tengerbe.

Olajfalók tisztították meg a Mexikói-öblöt

Hihetetlen gyorsasággal táplálkozó mikrobák segítettek megtisztítani az olajtól a katasztrófa sújtotta Mexikói-öböl vízfelszínét.

Elképesztő kaland a fúrótornyok „földjén”

Az Adriai-tengeren a döbbenetes méretű gázkitermelő fúrótoronyban egy magyar munkás kalauzolt bennünket.

A szuperszakács körül forr a levegő

Különleges képességének felfedezését egy mókusnak köszönheti.

Visszakúszott az olajfolt a Mexikói-öbölbe?

Vizsgálják, honnan származhat az az olajfolt, amelyet a Mississippi folyó torkolatának közelében a Mexikói-öbölben vettek észre halászok.

Olajszállítók a terroristák célkeresztjében

Tankerek megtámadására készültek az al-Kaida tagjai - állítják az amerikai hatóságok.

Lázadóknak adna fegyvert a Nyugat

Az amerikai elnök és a brit kormányfő is utalt rá: előfordulhat, hogy felfegyverzik a líbiai lázadókat.

Az olajat féltik Obamától


szerző:
2011.03.21. 09:41
Az olajat féltik Obamától

Tüntetések kísérik Barack Obama amerikai elnök latin-amerikai körútját. Brazíliában egy baloldali szervezet hirdetett demonstrációt.

Égbe szökött az olajár


szerző:
2011.03.08. 12:13
Égbe szökött az olajár

A líbiai harcok hatására két éve nem látott magasságba emelkedett az olaj ára hétfőn az amerikai tőzsdén. Egy hordó 107 dollárt is ért a kereskedésben.

Fúrótorony kapott lángra


szerző:
2011.03.07. 13:14
Fúrótorony kapott lángra

Tűz ütött ki egy olajfúrótoronyban az Egyesült Államok partjai közelében.

Elszállt az olajár


szerző:
2011.02.01. 10:11
Elszállt az olajár

A piacok amiatt aggódnak, hogy ha az egyiptomi események miatt lezárják a Szuezi-csatornát, az zavart okozhat az olajellátásban.

Hodorkovszkijt másodszor is bűnösnek találták

Újabb hét évig börtönben marad Oroszország egykori leggazdagabb embere Mihail Hodorkovszkij.

Washington beperelte a BP-t


szerző:
2010.12.16. 09:58
Washington beperelte a BP-t

Az Egyesült Államok kormánya szerdán pert indított a BP brit olajcég és nyolc másik társaság ellen a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa miatt.

Önelégültség okozta a katasztrófát

Felelőtlenek voltak, ezért reformra szorulnak a Mexikói-öböl olajszennyezéséért okolható cégek.

Hoppon maradnak az olajos ár károsultjai?

Fél év után sem kaptak kártérítést azok a budafoki lakók, akiket május végén olajos árvíz sújtott.

Anyagilag is megrázta a katasztrófa a BP-t

A cég többek között az eladásból kívánja fedezni az április 20-án történt olajkatasztrófa költségeit.

Üzemanyag krach a franciáknál?


szerző:
2010.10.17. 16:08
Üzemanyag krach a franciáknál?

Közleményben cáfolta azokat a híreket a kormány, amelyek szerint kerozinhiány van a francia repülőtereken.

Újra lehet olaj után kutatni


szerző:
2010.10.13. 11:43
Cementtel tesznek pontot az olaj-ügy végére

A BP elkezdte cementtel feltölteni az áprilisban felrobbant olajkutat.

Végleg megfékezik az olajszivárgást

A hétvégén végleg lezárják a Mexikói-öbölben áprilisban felrobbant, és hónapokon keresztül szivárgott olajkutat.

Hibát hibára halmoztak az olajkatasztrófánál

Hibák sorozata okozta a Deepwater Horizon fúrótorony felrobbanását és az olajömlést a Mexikói-öbölben.

A kitörésgátlón nézik az olajkatasztrófa okát

30 órába került a 300 tonnás szerkezet kiemelése a másfél kilométeres mélységből.

Vége az olajveszélynek?


szerző:
2010.09.05. 13:17
Vége az olajveszélynek?

Április vége óta több mint 900 millió liter olaj ömlött a tengerbe a sérült olajfúrójból.

Újabb olajkatasztrófa Amerikában

Robbanás rázott meg csütörtökön egy olajfúró-tornyot a Mexikói-öbölben.

Vitákat és pereket szült az olajkatasztrófa

Szeptember elejére halasztották a Mexikói-öbölben megsérült olajkút végleges lezárását.

Olajban fuldokló modell


szerző:
2010.08.11. 14:32
Olajban fuldokló modell

Botrányt kavart az olasz Vogue Víz és olaj címmel megjelent augusztusi fotósorozata.

Cementtel sikerülhet megállítani az olajat

Cement bepumpálásával zárta le csütörtökön a Mexikói-öbölben szivárgó olajkútját a BP.

Még mindig az olajkút betömésén dolgoznak

Megkezdték a sérült olajkút eltömítését a BP szakemberei a Mexikói-öbölben.

Újabb olajkút szennyezi a louisianai partokat

Az olaj hat méter magas oszlopban tört fel a vízből, amikor egy tengeri uszály nekiütközött.

Távozik a BP vezérigazgatója


szerző:
2010.07.27. 09:39
Távozik a BP vezérigazgatója

Az olajcég a Mexikói-öbölben történt szennyezés miatt 17 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a második negyedévben.

Távozik a BP igazgatója


szerző:
2010.07.25. 12:03
Fekete arany lebeg a Sárga-tengeren

Folyamatosan takarítják fel az olajfoltot Kína keleti partjainál, ahol még egy hete felrobbant egy olajvezeték.

Nem folyik több olaj a tengerbe


szerző:
2010.07.16. 07:09
Nem folyik több olaj a tengerbe

Eddig több millió liter ömlött a tengerbe, hatalmas természeti katasztrófát okozva ezzel.

Új zárófej került az olajkútra

Robot tengeralattjárókkal sikerült rátenni az új zárófejet a sérült olajfúró kútra a Mexikói-öbölben.

Olaj-ügy: Most már tényleg lezárják?

A mérnökök „jelentős előrehaladást értek el” , hogy elfojtsák a Mexikói-öbölben szivárgó olajkutat.

Két napig ömlik az olaj


szerző:
2010.07.11. 12:38
Két napig ömlik az olaj

Robot-tengeralattjárókkal távolították el az olajfogó kúpot a Mexikói-öbölben a lassan három hónapja szivárgó olajkútról.

Időzített bombák az olajkutak?


szerző:
2010.07.07. 12:14
Időzített bombák az olajkutak?

Újabb olajkatasztrófa következhet be a tenger alatt több ezer elzárt olajkutak miatt.

Texasnál jár az olajfolt


szerző:
2010.07.06. 09:56
Texasnál jár az olajfolt

A Mexikói-öbölben eközben még mindig tesztelik azt a hatalmas, tajvani hajót, amelyet az olajszennyeződés feltakarítására vetettek be.

Pénzt kér a BP a partnereitől


szerző:
2010.07.05. 09:16
Pénzt kér a BP a partnereitől

A BP újra megerősítette, hogy megfizeti a Mexikói-öböl olajszennyezése miatti károkat.

Hurrikánná fejlődött Alex


szerző:
2010.06.30. 10:28
Hurrikánná fejlődött Alex

Elkerüli a BP olajkútjából szivárgó olajfoltot, de így is nehezíti a szennyezés elleni küzdelmet.

Nem javul a budafoki olajhelyzet


szerző:
2010.06.28. 18:27
Nem javul a budafoki olajhelyzet

Egy tucat házat borított el az olajos víz, van, amelyik lakhatatlan.

Katasztrofális állapotok az olaj miatt

Hiába a védekezés, a Mexikói öbölben egyre több parti területet szennyez be az olaj.

10 órán át ömlött akadálytalanul a kőolaj

Sikerült visszahelyezni az olajfogó berendezést a Mexikói-öböl sérült mélytengeri kútjára

Egy bíró szembeszállt Obamával


szerző:
2010.06.23. 12:22
Egy bíró szembeszállt Obamával

A döntést követően a Fehér Ház bejelentette, hogy fellebbezni fognak.

Bocsánatot kért a British Petrol


szerző:
2010.06.17. 11:52
Bocsánatot kért a British Petrol

A brit vállalat vezérigazgatóját csütörtökön hallgatja meg a katasztrófát vizsgáló kongresszusi bizottság.

Hibák sorozata a Mexikói-öbölben

Csütörtökön hallgatja meg az olajkatasztrófát vizsgáló bizottság a British Petrol cég vezetőjét.

Obama bekeményít az olaj-ügyben


szerző:
2010.06.16. 11:37
Obama bekeményít az olaj-ügyben

Meg fogja fizettetni a kormány a BP-vel a Mexikói-öböl olajkatasztrófájának kárát - mondta televíziós beszédében az amerikai elnök.

Kigyulladt az olajgyűjtő hajó


szerző:
2010.06.16. 08:53
Kigyulladt az olajgyűjtő hajó

Villám csapott kedden a Mexikói-öbölben egy tankerhajóba, amely részt vesz az olajszennyeződés begyűjtésében.

Terrortámadás a környezet ellen


szerző:
2010.06.15. 12:27
Terrortámadás a környezet ellen

A környzetszennyezés szeptember 11-éjének nevezte a Mexikói-öbölben történt olajszennyezést az amerikai elnök.

Újabb katasztrófa a Mexikói-öbölben

Egy gázfúrótoronynál manőverező hajó elszakította a vezetéket, és gáz ömlött a levegőbe.

Több olaj kerül a vízbe, mint hitték

Még mindig csaknem 40 ezer hordó olaj szivárog naponta a Mexikói-öbölben elsüllyedt fúrótoronyból.

Ultimátum és tőzsdei zuhanás


szerző:
2010.06.10. 11:48
Ultimátum és tőzsdei zuhanás

1 milliárd 430 millió dollár kiadás, a részvények esése és rekordméretű olajszennyezés a British Petrol számláján.

Obama már rég kirúgta volna a BP-vezetőjét

"Vissza akarom kapni az életemet" - írta a Facebook közösségi portálon a BP vezérigazgatója.

Felfogják az olaj jelentős részét

Jelenleg napi tízezer hordó olajat fog fel a Mexikói-öbölben szivárgó olajkútcsonkra felhelyezett zárósapka segítségével a BP brit olajcég.

Van fény az olajvezeték végén


szerző:
2010.06.05. 19:53
Van fény az olajvezeték végén

Részsikert könyvelhetnek el a Mexikói-öbölbe áramló olaj megfékezésén dolgozó szakemberek.

Félsiker az olajjal szemben


szerző:
2010.06.03. 18:43
Félsiker az olajjal szemben

Sikerült elvágni a Mexikói-öböl 1500 méteres mélységébe süllyedt fúrótorony sérült olajvezetékét egy hatalmas vágószerkezettel.

Már Florida partjait veszélyezteti az olajfolt

11 kilométerre van Florida partjaitól az az olajfolt, amely már hatodik hete szivárog egy elsüllyedt fúrótoronyból a Mexikói-öbölben.

Az Avatar rendezője is küzdene az olaj ellen

Felajánlotta segítségét a Mexikói-öbölbeli olajszennyeződés elleni küzdelemben James Cameron és egy kanadai kutatóintézet vezetője.

Rizikós új módszer az olaj megfékezésére

Ha az új eljárás is kudarcba fullad, akkor 20 százalékkal több olaj ömlik majd a tengerbe, mint eddig.

Drámai küzdelem az olaj ellen


szerző:
2010.05.30. 18:38
Drámai küzdelem az olaj ellen

Még mindig ömlik az olaj a Mexikói-öbölben. A BP elismerte: legújabb próbálkozása is kudarcba fulladt.

Nem ömlik tovább az olaj


szerző:
2010.05.27. 18:59
Nem ömlik tovább az olaj

Megállította az olaj - és gázömlést a BP a Mexikói-öböl 1500 méteres mélységébe süllyedt fúrótornyán.

Olaj: megbetegedtek a takarító munkások

Három különböző hajón, összesen négy embernél jelentkezett fejfájás, szédülés, hányinger illetve mellkasi fájdalom.

Olaj fenyeget Szingapúrnál is


szerző:
2010.05.26. 10:43
Összeütközött két hajó, szivárog az olaj

Nagyjából kétezer tonna nyersolaj ömlött a Szingapúri-szoros vizébe kedden.

Gondok egy norvég olajfúrótoronyban

Nyomásingadozást észleltek az egyik vezetékben. Emiatt részben kiürítették a fúrótornyot.

Moha a megoldás?


szerző:
2010.05.18. 21:46
Moha a megoldás?

A védekezés leghatékonyabb módját jelentette be egy norvég cég.

Csőbe húzták a szennyező olajat

Sikerült bizonyos mennyiségű olajat és gázt befogniuk a szakembereknek egy csaknem két kilométer hosszú csőbe a Mexikói-öbölben.

A MOL ellen indított vizsgálatot a GVH

Felmerült a gyanú, hogy 2006. január 1. óta indokolatlanul magas nagykereskedelmi árral dolgozik az olajtársaság.

Emberi szőrrel a szivárgó olaj ellen

A víz alatt vegyszer befecskendezésével próbálják semlegesíteni a tengerbe szivárgó kőolajat, a tengerpartokon emberi hajjal védekeznek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való