Külföld

Annyi klímatüntetőt tartóztattak le Angliában, hogy a rendőrség kezd kifogyni a vegán kajából az őrizetbe vettek etetésére

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 16:37

A tiltakozók az olajgazdaság ellen tüntettek.

Az essexi rendőrség olyan sok klímaaktivistát tartóztatott le, hogy kezdenek kifogyni a vegán ételekből, amikkel az őrizetbe vettek nagy részét etetik. A múlt heti tüntetésen 17 embert vettek őrizetbe, miután az aktivisták káoszba taszítottak egy autópályát.

A Daily Mail szerint a Just Stop Oil aktivistái miatt egy rendőr leesett a motorkerékpárjáról, így nem csak a forgalom leállítása lehet az aktivisták számláján. Több letartóztatott nem tudta kifizetni az óvadékot, ezért őket még mindig őrizetben tartják – ahol el is kell látni őket.

A múlt heti tüntetés után pár nappal az aktivista szervezet bejelentette, hogy leállnak az autópálya blokkolásával. A helyi rendőrség szerint azért döntöttek így, mert rá kellett jönniük, hogy komoly következményeik lehetnek a tüntetésnek.

A rendőrség most komoly nehézségekkel küzd, hogy megfizethető vegán ételcsomagokhoz jusson, hogy legyen mivel etetni az aktivistákat. Ez már a sokadik hasonló tüntetés az országban az elmúlt napok folyamán, és a rendőrség bevallása szerint közel állnak ahhoz, hogy teljesen kifogyjanak a vegán opciókból.

Nyitókép: EPA / ANDY RAIN

#Külföld#rendőrség#vegán#tüntetés#klíma#aktivista#olaj

Címlapról ajánljuk