Celebklub

Szulejmán: összegyűjtöttük a legeslegjobb pillanatokat!

rtl.hurtl.hu

2018. december 10. 12:29

Hihetetlen, de hat év után most szerdán ér véget a híres török sorozat. Ez alkalomból pedig a teljesség igénye nélkül szedtük össze a legdrámaibb, a legmegrázóbb, a legromantikusabb és a leghumorosabb jeleneteket, melyek maradandó élményt nyújtottak a nézőknek.

Szulejmán legelső részét 2013. január 09-én láthatták a nézők. A 310 részből álló sorozatot minden szerdán vetítette az RTL Klub, így majdnem hat éven át élvezhették a rajongók a történelmi ihletésű filmet, mely rengeteg izgalmas, megrázó és drámai pillanatokat tartogatott.

Idézzük fel közösen a sorozat leges-leges jeleneteit, melyek meghatározó részei voltak a filmnek!

Szerelem

Az uralkodó és a szultána közt dúló érzésekről a szultán fennmaradt versei és levelei tanúskodnak. Hürrem pedig mindent megtett (mérgezés, csalás, gyilkosság, ármánykodás), hogy ez a szerelem ne múljon el soha.

Féltékenység

A sorozat hűen ábrázolta azt a viszályt is, ami Hürrem és a szultán első ágyasa, Mahidevran között dúlt. A két szultána sosem kedvelte egymást, és mind a ketten tudták, egyszer eljön az az idő, amikor az uralkodó választani fog közülük.

Ármánykodás

A gyönyörű Hürrem sokszor a belpolitikai életbe is bele tudott szólni, és nem kímélte az ellenségeit. Ibrahim pasával többször került összetűzésbe, ugyanis a pasa tudta, hogy Hürrem nem az az ártatlan nőszemély, akit a szultán annak hisz. Csodálatos szócsatákat vívott egymással a szultána és a pasa.

Veszteség

Ahogy a történelemben, úgy a sorozatban is Ibrahim pasa és a szultán között őszinte barátság húzódott – de csak addig, amíg Hürrem közbe nem szólt. A szultána ármánykodásának az lett a vége, hogy maga Szulejmán ölette meg a legbizalmasabb emberét. A pasa halála dermesztő pillanata volt a sorozatnak.

Humor

De ne menjünk el Szümbül pasa mellett sem, hiszen Hürrem jobbkeze, szinte végig a palota egyik ikonikus alakja volt. Szümbül nemegyszer csalt mosolyt a nézők arcára: bohókás és igen humoros természete jóvoltából.

Család

A sorozat egyik legdrámaibb pillanat szinte lebénította a rajongókat: Szulejmán eldöntötte, hogy elsőszülött gyermekét, Musztafát kivégezteti, ugyanis a fiában való hitét örökre elveszetette. Musztafa haláltusája megrázó volt a nézők számára.

Bűntudat

Musztafa herceg halála egy borzalmas lavinát indított el, amire maga Hürrem sem volt felkészült. Így történt meg, hogy a szultána anyai szíve összetört, amikor halott fiát, Cihangirt tartotta a kezében. A fiatal herceg Musztafa elvesztésének fájdalmába halt bele. Megrázó jelenet volt, ahogy Hürrem a karjaiban tartotta élettelen fiát...

Gyász

Végül magát a híres szultánát is utolérte a vég: Hürrem halálával egy korszak ért véget. Szulejmán pedig még az utolsó percekben sem engedte el szerelme kezét.

A sorozat befejező részét pedig december 12-én láthatják a nézők. Annyit már előre elmondhatunk, hogy megható és fájdalmas lesz a búcsú...

#Celebklub#rtl#RTL Klub#befejező rész#utolsó epizód#legemlékezetesebb pillanatok#hürrem#Szulejmán#torok#történelem#sorozat

Címlapról ajánljuk