Celebklub

Filmsztárok, akik profi sportolókból váltak Hollywood csillagaivá

rtl.hurtl.hu

2018. július 18. 11:37

Dwayne Johnson és Jason Statham csak két név azok közül a filmszínészek közül, akik profi sportolói karrierről váltottak a hollywoodi csillogásra.

Napjaink egyik legnagyobb filmsztárja, Dwayne Johnson a kilencvenes években vált ismerté, miután 1997-ben nehézsúlyú világbajnok lett pankrációban, az ezredfordulót követően pedig mozis karrierje is beindult. Az eleinte családi filmekkel hódító színész mára az új generációk egyik legnagyobb akciósztárja lett, követve számos hasonló utat bejáró elődjét.

Arnold Schwarzenegger testépítő világbajnokként, Bruce LeeésChuck Norris pedig feketeöves harcművészekként váltak ismerté mielőtt a VHS-korszak legnagyobb akciósztárjaivá váltak volna. Persze ezekkel a legtöbben eddig is tisztában voltak, azt azonban nem biztos, hogy tudtátok, hogy a Blöff és a Szállító filmekkel népszerűvé vált Jason Statham is sportolóként kezdte karrierjét.

Statham, akinek új filmje a hónapban debütál, olimpikon műugórként vált ismerté, és ha már a víznél tartunk, Carlo Pedersoli, vagyis Bud Spenceris előbb a vízben bizonyított, és csak később a filmvásznon. A pofonok legendás királya ugyanis olimpiai vízilabdázóként tett szert ikonikus alkatára. Sportolói karrierje során többször is játszott a magyar válogatott ellen, Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk még a Story Extra kameráinak is mesélt a híres filmszínésszel való kapcsolatáról:
 


Persze azért a mostani színészek között is jócskán akadnak olyanok, akik a sport világából érkeztek. A Galaxis őrzői Drax-e, Dave Bautista pankrátor volt, Terry Crews amerikai focistaként kezdte, Channing Tatum, Forest Whitaker és Mahershala Ali pedig mind sportösztöndíjakkal mentek egyetemre, bár profi sportolói karriert sosem futottak be.

#Celebklub#RTL Klub#rtl#dave bautista#dwayne johnson#bud spencer#Sport#hollywood#Filmek

Címlapról ajánljuk