Celebklub

Hadas Kriszta: „Én vagyok az ügyeletes bába!”

rtl.hurtl.hu

2018. március 6. 14:06

A „Jön a baba” főszerkesztője a Reggeli műsorában mesélt a forgatásokon átélt szülési élményeiről, a saját tapasztalatairól, és a sorozat „kulisszatitkairól”.

A doku-reality harmadik évadával egyetemben a készítők pontosan harminc szülésen vannak túl, ezáltal rengeteg csodálatos élményben volt részük. Természetesen mivel nincs ugyanolyan terhesség, így nincs két ugyanolyan szülés sem, és épp erről mesélt Hadas Kriszta a Reggeli házigazdáinak.

„Volt olyan anyukám, aki egészen pontosan 14 perc, azaz 14 perc alatt szülte meg a babáját. Ezt úgy hívjuk, hogy rohamos szülés.”


A rohamos szülés, bármennyire is azt gondolnánk, hogy milyen szuper dolog 14 perc alatt világra hozni gyermekünket, komoly kockázattal jár. Ha nincs elég ideje az anyukának és a babának felkészülni a szülésre, akkor mind a ketten megsérülhetnek.

„Az az ideális, ha óránként egy ujjnyit tágul, tehát akkor tud akklimatizálódni a nő szervezete is, és a baba feje is. Ha nem tud a női test megfelelően tágulni, akkor sérülések következhetnek, de ugyanez a helyzet a babánál is” – mesélte Kriszta.
 

 

 

Persze az sem jó, ha valaki 20 órát vajúdik, és a szülés pillanatára elfogy minden ereje. A „Jön a baba” sorozatban találkozhattunk egy olyan történettel, ahol Hadas Kriszta, és szerkesztő kollégája, Kéky Kira sírva nézték végig a szülés pillanatait, ugyanis az édesanyának borzasztó nagy fájdalmai voltak.

Kriszta azt is elmesélte a műsorban, hogy a sorozat forgatása alatt általában vigyázzállásban aludtak, és volt olyan is, hogy 24 óra alatt két baba jött a világra, az egyik Veszprémben, a másik Budapesten. De mint kiderült, a legcsodálatosabb dolog mégis az, hogy Krisztáék a mai napig tartják a kapcsolatot a „Jön a baba” édesanyákkal, akik a műsor Facebook-oldalán rendszerint meg is osztják élményeiket és tapasztalataikat.

Hadas Krisztával készült Reggeli beszélgetést itt tudjátok visszanézni:

Ha szeretnél mindent megtudni a „Jön a baba” műsorról, hogy lesz-e folytatása, ha igen, mikortól, azt a sorozat Facebook-oldalán tudjátok nyomon követni, ahova a következő hetekben rengeteg szüléstörténet kerül majd fel!

#Celebklub#RTL Klub#rtl#születés#szülés#baba#mentő#kulisszatitkok#hadas kriszta#jön a baba hadas krisztával!#Reggeli

Címlapról ajánljuk