Bulvár

Veszélybe került Harry herceg és Meghan Markle 80 millió fontos Netflix-projektje

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 14:22

Felbolydult a filmipar az írósztrájk miatt és ennek hatásait a hercegi pár is megsínyli. Harry és Meghan társadalmi kérdésekkel foglalkozó, Afrikában készülő dokumentumfilm-sorozata sem biztos, hogy elkészül. 

Harry és Meghan filmes tervei eltűnhetnek a süllyesztőben – írja a Daily Mail. Sussex hercege és hercegnője 2020 decemberében kötött szerződést a Netflix-szel, miután elhagyták a királyi családot. A megállapodásból született első sorozat a Harry és Meghan volt, ami a kapcsolatukba engedett betekintést és a királyi családban történt attrocitásokkal, a bulvársajtó támadásaival is foglalkozott. Három héttel később, szilveszterkor jelent meg második Netflix-produkciójuk, az 'Live to Lead', amely a társadalmi igazságosságért küzdő globális vezetőkről szól.

Most a pár állítólag tárgyalásokat folytat egy harmadik Netflix-dokumentumfilmről, amely a dél-afrikai humanitárius problémákról szóla. Hivatalosan még nem jelentették be a film témáját, de a Sunday Mirror úgy tudja, Harry és Meghan házak építésében fog segédkezni afrikai falvakban. Egy másik forrás szerint a hercegi pár egészségügyi felvilágosítást tart majd a helyieknek és Meghan szeretné a biztonságos szülésről átadni az ismereteit az afrikai nőknek. Valószínűleg Harry vágyai között szerepel az is, hogy édesanyja nyomdokaiba lépjen, aki szintén járt Afrikában azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a földben maradt taposóaknák veszélyeire. 

Egy Sussexékhez közel álló forrás azonban azt mondta a Daily Telegraphnak, hogy az amerikai írók sztrájkja miatt nehéz bármilyen Netflix-projektben előrelépni.

Időközben kiderült, hogy a Harry és Meghan című dokusorozatot díjra jelölték Hollywoodban, ami nem túl jó hír a királyi családnak, akikről számos kínos információ derül ki a filmből. Harry elmondta az egyik epizódban, hogy szó szerint egy másik család nevelte fel Afrikában a sajátja helyett, ahová édesanyja halála után menekült. De szorulhatnak a britek is, akikről azt állítják, nagyobb probléma a rasszizmus az Egyesült Királyságban, mint az USA-ban, mert addig senki nem kezelte Meghant színesbőrű nőként, amíg be nem tette a lábát az országba. A Liz Garbus által rendezett Harry és Meghan című filmet a Hollywoodi Kritikusok Díjára jelölték a legjobb streaming nem fikciós film kategóriában. És hogy a többi filmtervnek mi lesz a sorsa, egyelőre nem tudni.

Fotó: Getty Images

 

#Bulvár#harry herceg#meghan markle#sussex#netflix#dokumentumfilm sorozat#afrika

Címlapról ajánljuk