Külföld

Eltávolították Harry mellől az „ő királyi felsége” megszólítást a királyi család honlapján

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 21:09

Egy újság hívta fel rá a figyelmet, hogy Harry így szerepel, a palota lépett.

Miután az Express pénteken beszámolt arról, hogy a brit királyi család hivatalos honlapján Harry még mindig „ő királyi felsége” címmel szerepel, keddre lekerült a megszólítás, írja a People

Bár Sussex hercege és hercegnéje megtartotta a „HRH” (his/her royal highness) címét, azóta nem használhatják, hogy nem a királyi család tagjai.

A People megjegyzi, hogy a királyi család honlapját Erzsébet királynő halála óta nem frissítették teljesen. Erzsébetet néhol még mindig a jelenlegi uralkodóként emlegetik, Károly királyt „walesi hercegként”, Kamilla királynőt pedig még mindig „cornwalli hercegnéként" emlegetik.

A Buckingham-palota az Express által ismertetett közleményben azt írta:

A királyi család honlapja több mint ötezer oldalnyi információt tartalmaz a királyi család életéről és munkájáról. II. Erzsébet királynő halála után a tartalmat rendszeresen felülvizsgálják és frissítik. Egyes tartalmak elavultak lehetnek, amíg ez a folyamat be nem fejeződik.

Kedden filmre vették, ahogy Harry herceg megérkezik a japán Haneda repülőtérre az ISPS Sports Values Summit-Special Edition előtt. A herceg egy a Meghannel közösen létrehozott szervezet, az Archewell Alapítvány logójával ellátott baseballsapkát viselt. 

Nyitókép: REUTERS/Hannah McKay/File Photo

#Külföld#harry herceg#meghan markle#megszólítás#királyi cím#rang

Címlapról ajánljuk