Külföld

Harry herceg és Meghan Markle az amerikai elnök különgépével akartak utazgatni

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 8:37

Remek fotók készülhettek volna a hercegi és az elnök párról. 

Meglepő kéréssel állt elő Harry herceg és Meghan Markle II. Erzsébet tavalyi temetése után. Azt szerették volna, ha az amerikai elnök különgépe, az Air Force One hazadobná őket az Egyesült Államokba. A gépen Joe Biden és felesége, Jill Biden is ott volt.

Az amerikaiak végül elutasították a kérést – derítette ki a Daily Mail. A brit lap, ami pert bukott Harry herceggel szemben, állítása szerint bennfentesekkel beszélgetve derítette ezt ki. Hivatalosan azonban sem a brit, sem az amerikai kormány nem kommentálta az értesülést.

A hercegi pár állítólag azt is szerette volna, ha Jill Biden részt vesz a Harry által alapított, sérült katonáknak rendezett sporteseményen, az Invictus Games-en. Ez sem történt meg, mert a Fehér Ház nem akart diplomáciai bonyodalmat.

Mindez a Daily Mail szerint része volt annak, hogy Sussexék politikai befolyást szerezzen az Egyesült Államokban. 

Meghan Markle állítólag végig azon dolgozott, hogy kapcsolatot teremtsen Bidenékkel.

Az Egyesült Államok elnöke egyébként bárkit felvehet a gépére, de a kormány csak a hivatalos utakat fizeti és csak az amerikai kormánytisztviselőknek. Ha Bidenék a rokonokat is felviszik a repülőre, akkor az ő költségüket az elnöknek kell fizetnie, ha pedig kampányrendezvényre használja a gépet, akkor a Demokrata Párt állja a számlát. Ugyanígy, ha újságíró is utazik vele, akkor a kiadója fizet. Nem tudni, hogy Harry herceg és Meghan Markle is állta volna-e a számlát, vagy azt szerették volna, hogy jók legyenek az elnöknél egy ingyen fuvarra.

Válik Harry herceg és Meghan Markle?

Szerdán írtunk arról, hogy sajtóértesülések szerint szétköltözött Harry herceg és Meghan Markle. Egy forrás szerint próbálnak rájönni, hogy mi történt velük, Harry nem illik bele Meghan világába, és reméli, hogy a külön töltött idő alatt megtalálja önmagát. Egy másik, a hercegi párhoz közelálló forrás szerint viszont egy szó sem igaz az egészből.

Olyan pletykák is szárnyra kaptak már, hogy eladták a montecitói házat és külön költöztek. Ráadásul a kudarcba fulladt Spotify-os üzlet is sorsfordító hatással volt a kapcsolatukra.

Eközben Daniela Elser királyi szakértő arról beszélt, hogy a 41 éves Markle saját márkát szeretne létrehozni és milliókat keresni, ami azt jelenti, hogy most először valóban teljesen különböző karriervágyaik vannak Harryvel.

Nyitókép: Ian West - WPA Pool / Getty Images

#Külföld#harry herceg#meghan markle#joe biden#Jill Biden#válás

Címlapról ajánljuk