Bulvár

Nem Kim Kardashian tette tönkre Marilyn Monroe ruháját – állítja a tulajdonos

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 14:50

A ruhát birtokló Ripley's nemrég közleményben reagált arra a felvetésre, hogy Kardashian maradandó károkat okozott a híres „Happy Birthday-ruhában”. 

”Korábban mi is megmutattuk azt a fotót, amelyet egy Marilyn Monroe-emléktárgyak ellenőrzésével foglalkozó gyűjtő tett közzé, és aminek alapján azzal vádolták Kim Kardashiant, hogy maradandó károkat okozott Monroe ikonikus ruhájában azzal, hogy azt a májusi Met-gálára felvette.

A fotókon látszott, hogy a ruha több helyen kikopott, néhány kristály hiányzik róla, néhány pedig csak egy-egy cérnaszálon lóg.

A ruhatulajdonos Ripley’s később kénytelen volt közleményt kiadni az üggyel kapcsolatban, amelyben lefektették: Kardashian semmilyen kárt nem okozott a ruhában.

A Ripley's Believe It or Not! nem az első tulajdonosa ennek a ruhának. A Julien's Auctions egyik 2016-os rendezvényén 4,8 millió dollárért szereztük meg. A ruha állapotáról 2017 elején írt jelentés szerint „több varrás is meghúzódott, megkopott, ami nem meglepő a ruha finom anyagát tekintve. A ruha hátulján, a kapcsoknál gyűrődések láthatók

– írták.

Hozzátették, hogy azóta a Ripley’s magántulajdonban lévő cégként a világ számos eseményén kiállította már a történelmi ruhát. „A vállalat tisztában van az ezzel járó kockázatokkal, de a Ripley's Believe It or Not! már több mint száz éve gyűjti a popkultúra nevezetes emléktárgyait és hihetetlen műtárgyait. Küldetésünk a látogatók és a rajongók szórakoztatása, edukálása, és az olyan beszélgetések, mint a Marilyn Monroe ruhája körüli vita, éppen ezt szolgálják” – írta a cég.

A Ripley’s szerint Kim Kardashian választását a „Happy Birthday-ruhával” kapcsolatban sokan vitatják, az azonban tény, hogy a rövid ideig tartó viselés során semmilyen módon nem rongálta meg a ruhadarabot.

„A Met lépcsőjének az aljától – ahol Kim belebújt a ruhába –, egészen a tetejéig, ahol levette, a ruha ugyanolyan állapotban volt, mint amilyenben eredetileg” – jegyezte meg a Ripley's egyik alelnöke, Amanda Joiner, aki a ruhaszállítás és a gála napján is végig jelen volt.

A cég azt is hozzáfűzte, hogy Kardashian nem fizetett a vállalatnak azért, hogy viselje a ruhát, helyette jótékonysági adományt küldött a Ripley's nevében két Orlando környéki jótékonysági szervezetnek.

Nyitókép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

#Bulvár#kim kardashian#marilyn monroe#ruha#ripley's

Címlapról ajánljuk