Bulvár

Letüdőzte a fúróhegyet a fogorvosnál Tom Jozsi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 21. 20:43

Egyszerű fogtöméssel indult, véresen komoly tüdőendoszkópia lett a fogorvosi vizit vége.

Rutinszerű fogtömésnek indult, véresen komoly kórházi beavatkozás lett a vége egy illinois-i férfi számára a fogorvosnál tett látogatás, jelentette az Associated Press hírügynökség. A 60 éves Tom Jozsival kezelés közben egyszer csak azt közölték, hogy lenyelte a fogorvosi fúró egy darabját.

Igazából nem éreztem, hogy lenyeltem volna. Egyre csak köhögtem.

Ezért computer tomográfiás (CT) felvételt készítettek a férfiról, és így derült ki: nem lenyelte, hanem belélegezte az egy centis fémdarabot.

Az orvosok szerint Jozsi közvetlenül azelőtt vett mély levegőt, mielőtt köhögött volna, és ezzel a fúródarab mélyen a tüdejébe került.

Az alkatrész olyan mélyre került, hogy egyszerű módszerekkel nem tudtak hozzáférni. Még annak is fennállt a veszélye, hogy ha nem sikerül kivenni, akkor a tüdeje egy részét el kell távolítani.


A Tom Jozsit kezelő wisconsini orvoscsapat ezért úgy döntött, hogy egy új eszközzel próbálják meg eltávolítani a tárgyat – egy olyannal, amelyet eredetileg a tüdőrák korai felismerésére terveztek. A speciális katéteres endoszkóppal az orvosok képesek volt a szűk légutakon végignavigálni, és végül sikeresen elérni a fúródarabot, majd kihúzni azt anélkül, hogy a férfi tüdeje megsérült volna.

„Soha nem voltam még olyan boldog, mint amikor kinyitottam a szemem, és láttam, hogy a maszk alatt mosolyogva rázza a kis műanyag edényt, amelyben a szerszám volt” – mondta Jozsi, aki a jól végződött fogorvosi incidens óta a fúrófejet otthon, egy polcon tartja.

#Bulvár#fogorvos#endoszkóp#tüdő#fúró#orvosi műhiba

Címlapról ajánljuk