Külföld

Beperelték a fogorvost, aki húsz tömést, négy gyökérkezelést és nyolc koronát csinált egyszerre egy betegnek

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 6:43

Az amerikai fogorvos több mint harminc beavatkozást hajtott végre egyik betegén, túladagolva az érzéstelenítőt. 

Pert indított egy amerikai nő egy fogorvos ellen, aki egyszerre több mint harminc beavatkozást hajtott végre rajta egy több mint öt órán át tartó kezelés alatt. Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint Kathleen Wilson kénytelen volt később több másik fogorvoshoz is elmenni, hogy kijavítsák Kevin Molldrem munkáját, ami „jelentős sérüléseket” okozott.

A beszámolók szerint a Minnesota államban praktizáló Molldrem 2020, július 14-én egyetlen egy kezelés alatt nyolc koronát akart felrakni, valamint négy gyökérkezelést és húsz fogtömést próbált megcsinálni. Eközben a biztonságos érzéstelenítőmennyiség majdnem kétszeresét adta be a betegnek.

A Wilson és ügyvédjei által felkért szakértő szerint a nőnek valóban „gyakorlatilag az összes foga” rossz volt a szájában, de a nőnek egy „átgondolt, lassú és óvatos” kezelési tervre lett volna szüksége, nem pedig arra, hogy egyszerre csináljanak meg mindent a szájában, ami „emberileg nem lehetséges”.

Wilson ötvenezer dolláros kártérítést követel a fogorvostól, mivel szinte minden fogát újra meg kellett csináltatnia más fogorvosokkal, amikhez Molldrem a kezelés alatt hozzányúlt. Emellett bevételektől esett el a sok fogorvosi kezelés miatt, amiken Molldrem hanyag munkája miatt kellett átesnie.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#fogorvos#per#kezelés#egyesült államok#tömés#gyökérkezelés#korona

Címlapról ajánljuk