Bulvár

Csuti: Egy influenszer egy posztjával keres annyit, mint egy tanár egész hónapban

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 7:00

Szabó András középiskolai éveiről beszélt egy podcastban.

A Blikk podcastjában beszélgetett a Csuti néven is ismert Szabó András és Balatoni József, azaz Jocó bácsi, történelem szakos pedagógus. A beszélgetés témája a „tanár vs. diák” volt. 

Csuti elmondta: Csepelen nőtt fel, ott is járt általános iskolába, csaknem kitűnő tanuló volt, átlagát csak magatartás érdemjegye húzta le, mert bevallása szerint nagyon rossz gyerek volt.

A nagyszüleim azonban nagyon szerették volna, hogy olyan gimnáziumban tanuljak, ahol tényelg tudok tanulni, ahol olyan emberek vesznek majd körbe, akikkel akár hosszútávon is lehet egy akármilyen gyümölcsöző kapcsolat és hát ehhez nagyon nagyot kellett ugrani, mert a gimnázium amiről beszélünk, a Fazekas.

– mesélte Csuti, aki elmondta, nagy reményekkle érkezett meg a gólyatáborba, a Balaton partján azonban nem buli várta, hanem egy matematika feladatgyűjteményt nyomtak a kezébe. Amikor kinyitotta, mintha „latinul láttam volna a bibliát”, így fel kellett kötnie a nadrágszíját. Egy ideig nem ment könnyen neki a rendkívül erős gimnázium, rengetget tanult, különórákkal, tanárai és nagyszülei segítségével tudott felzárkózni. „Újratanultam tanulni” – mondta Csuti.

Jocó bácsi arról beszélt: rendkívül fontos a tanár és a közösség, ha a gyerek utálja a tanárt, akkor a tantárgyat is utálni fogja. A tanár személyisége azt is meghatározza, hogy a diák mennyire mer kinyílni, beszélni a problémáiról, ez most erőteljesebb hatás, mint korábban, tette hozzá a pedagógus. 

Egyben vagyunk anya, apa, barát, coach, mentor, pszichológus, seggberúgó. Kiszélesedett a tanárszerep, igazi pedagógusszereppé

– fogalmazott Jocó bácsi.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az influenszerként jelen lévő Csuti körülbelül egy fizetett közösségimédia-poszttal keres annyit, mint Jocó bácsi osztályfőnökként és történelem szakos pedagógusként. Jocó bácsi ugyanis arról beszélt, hogy kezdetben szégyellte, hogy egy-egy szereplésével többet keres, mint pedagógusként, osztályfőnöki fizetése (most, a béremelés előtt) 220 ezer forint.

Bocs, akkor csak egy poszt

– mondta Csuti arra utalva, hogy korábban arról beszélt: egy közepes influenszer 2-3 posztjával keres annyit, mint egy tanár.

Nyitókép: Csuti / Facebook

#Bulvár#csuti#jocó bácsi#oktatás#fazekas mihály gimnázium

Címlapról ajánljuk