Belföld

Munkát megtagadó tanárok, benzinkutasok a tankolás ellen, macskamennyország és Csuti szállodai luxusa

rtl.hurtl.hu

2022. február 19. 7:05

Ezek voltak a hét videói azt rtl.hu-n.


Finom reggeli, óriási fürdőkád a szobában, Dunára néző panoráma, és ami a legfontosabb: csend és nyugalom. Ez veszi most körül Szabó András Csutit, Kulcsár Edina volt párját, aki álomotthonát átmenetileg egy szállodai szobára cserélte. Csuti addig marad itt, míg a lakása – amit most éppen felújít – el nem készül. Hetente két napon van ő a gyerekekkel, a többi napot a szállodában tölti. Azt mondja, ha állandóan azon keseregne, hogy mit veszített, nem tudna előre menni.


Gyuricza Dóri már a 28. hétben jár, Rácz Jenővel nagyon várják kislányuk érkezését. A sztárséf már nézegeti a házakat, hogy új otthonba költözzenek, de azt mondja, hogy ismert emberként sokkal nehezebb eladni a lakását. A kíváncsiskodó „lakásturistákat” ugyanis szeretné inkább elkerülni.


Utolsó lett a téli olimpián, mégis többet beszélnek róla még 31 év után is, mint a győztesekről. Eddie, a sas legenda lett a calgaryi téli olimpián, még mozifilm is készült róla. A ma már 58 éves Michael Edwards angliai otthonából adott a Fókusznak exkluzív interjút.


48 tanár nem vette fel szerdán a munkát a budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban, így tiltakozva a tanárokra vonatkozó sztrájkrendelet ellen. A héten több intézményben is polgári engedetlenségi akciót szerveztek a pedagógusok.


Ne nálunk tankoljatok! – ezt kérik benzinkutasok, miután az emelkedő piaci árak és a meghosszabbított benzinárstop miatt immár kész ráfizetés nekik, ha valaki náluk veszi az üzemanyagot. Gulyás Gergely miniszter ugyanakkor szerdán jogszerűtlennek nevezte, hogy a kutak korlátozzák a vásárolható üzemanyag mennyiségét, és azt ígérte, szigorúan fellépnek a szabálytalankodók ellen. 


Egy napra megállt az építkezés a Fertő tónál, mert a Greenpeace aktivistái élő lánccal és állványokkal zárták el az oda vezető utat. Az aktivisták közt volt Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő is, aki interjút adott az RTL Híradónak.


A macskák híresek az öntörvényűségükről, mégis annyira különleges állatok, hogy még világnapból is több jut nekik. Nemzetközi macskanap van augusztus nyolcadikán, Amerikában október 29-én emlékeznek meg róluk, míg Japánban február 22-én. Európa legtöbb országában 17-én ünnepelték őket. 


Húsz kiskutyát hozott világra egy cane corso Pécelen. Az Okéy névre hallgató kutya Magyarországon biztosan csúcsot állított be, gazdája sem hitt a szemének, hiszen az ultrahang alapján fele ennyi kicsit vártak. A rekorder mamakutya a majdnem egynapos szülés óta is kitartóan eteti, vigyázza kölykeit. 


A körülményektől fél a leginkább Aurelio, aki a  héten megkezdte három és fél éves börtönbüntetését, amit emberrablásért kapott. Az egykori villalakó a leginkább azt sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt még vendégeket sem fogadhat.


Ambrus Attilát, az egykori Viszkis rablót is megkérdezte a Fókusz, hogy milyen körülmények várhatnak Aurelióra a börtönben. 


Életveszélyes jelenetet láthattak a nézők a Hotel Margaret című sorozatban. A Dave-et alakító Adányi Alex és a sorozat egyik rendezője, Zsigor Dániel meséltek a nagyszabású jelenet kulisszatitkairól.


Bár befektetést nem kapott a Cápák között zsűrijétől Szabó Luca, aki fenntartható és környezettudatos ruhadarabjaival és reBird márkájával szeretné megreformálni a ruhaipart Magyarországon, Tomán Szabina felajánlotta neki a segítségét. Hamarosan a Tebe csomagolásmentes üzletekben is gyűjteni kezdik a használt ruhákat. 

#Belföld#csuti#téli olimpia#Fókusz#Cápák között#macska#ambrus attila#aurelio#pedagógussztrájk#benzinár#Hotel Margaret#kutya#udvaros dorottya

Címlapról ajánljuk