Belföld

Megszületett a Békemenet jelszava, sajtótájékoztatón mutatta be a CÖF

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 15:18

Stefka István szerint a mostani Békemenet annyira fontos, mint amikor Orbán Viktor megmentéséért vonultak.

Eddig, és ne tovább! – ezt kívánják üzenni a június 1-jén megrendezendő Békemeneten Európa „háborús pszichózisban égő” vezetőinek a demonstráció szervezői a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítójának, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnökének közlése szerint.

Csizmadia László szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón előadta: abban a helyzetben vonul majd a Békemenet, amikor Párizs, London és talán Berlin is atomháborút vizionál, feledve Hirosimát és Nagaszakit. Azt is elhangzott, hogy

  • Június 1-jén 11 órától 13 óráig gyülekeznek a Lánchíd pesti oldalán, majd az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonulnak a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre.
  • Orbán Viktor miniszterelnök is ott lesz.
  • Széles Gábor nagyvállalkozó szerint az ország egy szerencsére csak kisebbik részének tetszik, ha lázítják. Azt is elmondta, Hitler iránt is rajongtak, ám, ha tudták volna a németek, hogy hová vezeti őket, nem rajongtak volna érte.
  • Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumának tagja azt mondta: egy „új politikai képződmény” vezetője (nem kimondva Magyar Péter nevét), aki olyan hálózat tagja, ami a háború pártján áll, azzal büszkélkedik, hogy nagy tömegeket tud az utcára vinni. Ezért is fontos, hogy minél többen legyenek ott a Békemeneten, hogy megmutassák, még többen állnak a béke mellett.
  • Bayer Zsolt szerint Magyarország a béke szigete. Aki szeretné, hogy az is maradjon, ott a helye a Békemeneten.
  • Stefka István újságíró úgy vélekedett, hogy a 2012-es Békemenet mellett, amikor Orbán Viktor „megmentése” volt a tét, a mostani a legfontosabb, hiszen ezen a béke a tét. Ezért baloldaliakat is várnak, hiszen ilyen vészhelyzet soha nem volt még.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#békemenet#cöf#bayer zsolt#margitsziget#orbán viktor

Címlapról ajánljuk