Belföld

Magyar Péter: Sorsdöntő választás előtt állunk

rtl.hurtl.hu

2024. május 5. 13:47

Több ezer ember gyűlt össze Debrecenben a Kossuth téren Magyar Péter és a Tisza Párt anyák napi nagygyűlésén. Bár eleinte nem voltak sokan, és az eső is eleredt, azért végül szinte megtelt a tér. Magyar Péter arról beszélt, a magyaroknak elegük van a megosztottságból, majd kiemelte, ők egyáltalán nem háborúpártiak, ahogyan a kormányzati propaganda sugallja, éppen ezért azonnali béketárgyalásokra szólított fel Ukrajna és Oroszország közt. Beszédében javarészt a jelenlegi kormányt bírálta, és Kósa Lajosnak is üzent. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 16:30

Levezetésnek némi szelfizés

Levezetésnek némi szelfizés
Fotó: Nagy Attila Károly
Levezetésnek némi szelfizés
Fotó: Nagy Attila Károly
Levezetésnek némi szelfizés
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 16:18

Hopp, mégsincs vége az eseménynek, mert Rost Andrea megint énekel

Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni.

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 16:10

Egy cukrásztecnhikus tanuló énekel Leonard Cohent

Mert nem fél, milyen hátrányok érhetik azért, hogy kiáll a színpadra. A kislány tegnap jelezte, hogy szeretne énekelni, ma pedig itt van, és Leonard Cohentől énekli a Hallelujah-t. Ezután Magyar Péter a választások előtti napra „a rendszerváltás utáni legnagyobb magyarországi tüntetést” ígéri a budapesti Kossuth-térre. Köszöni, hogy eljöttek. 

Egy cukrásztecnhikus tanuló énekel Leonard Cohent
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 16:05

Magyar Péter: Megengedhetetlen, hogy több mint 400 ezer nyugdíjas létminimumhoz sem elég ellátást kap

Szabad, kritikai gondolkodásra képes, az elesettek mellett való kiállásra képes gyerekeket nevelni tudó oktatásra, közegre van szükség. A Tisza Párt „ezen fog dolgozni veletek”. A gondozók „megalázóan alacsony” juttatásairól beszél, szerinte ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége. A debreceni Szabó Magda soraival köszöni meg a támogatók jelenlétét:

Mintha volna valami izgalmasabb a földön, mint helyrehozni azt, ami elromlott, vagy helyükre tenni a széthullt darabokat, hogy megint ép legyen az egész

Szerinte ha összefogunk, „a legvastagabb falon is átmegyünk”. A Tisza Párt több képviselője is felvonul a színpadra, a tömeg „árad a Tiszát” kántál, véget ér a beszéd.

Magyar Péter: Megengedhetetlen, hogy több mint 400 ezer nyugdíjas létminimumhoz sem elég ellátást kap
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:58

Magyar Péter: 25 százalékon áll a TIsza Párt, jóváhagyták az EP-listánkat

A Karmelitában szerinte pedig attól rettegnek legjobban, hogy a fiatalok körében háromszor nagyobb a Tisza támogatottsága, mint a Fideszé. „A fiatalságot, a tavaszt és változást rövid időre fel lehet tartóztatni, de a történelemben még senkinek sem sikerült megállítani”, és szerinte ezúttal a kormánypártoknak se fog venni.

Az övék lesz a 10-es számú EP-lista a választásokon, ami „remélhetőleg Magyarország új szerencsszáma lesz”. Emellett „szinte minden megyében” összegyűjtötték a szükséges ajánlóíveket az önkormányzati választásokra, Budapesten pedig tegnap estére négyből három kerületben összegyűjt a szükséges ívszám. A DK-t „kék Fidesznek” nevezte, és fontosnak tartja, hogy a kormánypártok és mellettük ők is ott legyenek a fővárosi közgyűlésben.

„Mi nem levitézlett, kompromittált, zsarolható” politikusokat küldenének az EU-ban, hanem a világ legjobb egyetemein végzett képzett szakembereket, mondja. Az EU-csatlakozás 20 éves évfordulója kapcsán felidézi az akkori várakozásokat, reményeket. Ám szerinte „éltanulóból” Gyurcsány és Orbán kormányzása után Európa második legszegényebb és korruptabb országa lett. A magyarok azonban szerinte már átlátnak a szitán, nem kérnek a gyűlöletkeltésből, árokásásból, Európa-bajnok inflációból.

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:51

Magyar: Nem szabadott volna eltitkolni az akkumulátorgyárak kockázatait

Különösen egy olyan országban, ahol „az állampropaganda rendszeresen álkérdésekről konzultál a lakossággal”. Szerinte az aksigyárak valós problémát jelentenek, „amiről beszélni kell, az pont az, hogy milyen kockázatokkal és előnyökkel járhat ez az új iparág”. A veszélyes gyártási folyamatról és a hulladéktárolásról, valamint az egyéb környezeti veszélyekről is beszél.

Szerinte lehetne akkumulátort biztonságosan is gyártani, de nem úgy, ahogy a magyar kormány, amely nem tartja a lehető legfontosabbnak a környezetvédelmet a gyárakkal kapcsolatban, ellehetetleníti az ezzel foglalkozó hatóságokat. „Ebben is azonnali lépésekre kell kényszeríteni a kormányt” – mondja.

Magyar szerint azért idejöttek a gyárak, mert a magyar kormány megengedő a környezetvédelmi előírások védelmében, és segít nekik uniós talajra lépni. „A Tisza Párt nem fogja hagyni, hogy bármilyen beruházás oltárán a multik feláldozzák a magyar földek, vizek és a levegő tisztságát” – ígéri.

Magyar: Nem szabadott volna eltitkolni az akkumulátorgyárak kockázatait
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:44

Magyar Péter: A Tisza Párt sürgeti az azonnali béketárgyalások megkezdését

Magyar a vidék problémáit taglalja, illusztrálandó, hogy szerinte a kormány nem vidékbarát, nem családbarát. Szerinte több tízezer magyar gyerek születik külföldön, a kormány mégis vendégmunkásokkal próbálja csökkenteni a munkaerőhiányt. Felidézi, hogy felkereste egy idős nő azzal, hogy segítsen hazahozni külföldön élő gyerekeit azzal, hogy jobb országot épít. 

„Orbán és a Fidesz azt hazudja, hogy ők a béke pártja”, ám ez nem igaz szerinte. „Nem vagyunk háborúpártiak, nem fogunk fegyvereket szállítani, minden magyar békepárti, bármit is hazudnak a propagandájukban” – teszi hozzá. Putyint háborús agresszornak nevezi, Ukrajna területvédelmét pedig jogosnak. 

A Tisza Párt sürgeti az azonnali béketárgyalások megkezdését. „Aki a Tiszára szavaz, az a békére szavaz”.

Ezután Orbán 2007-es interjúrészletét játssza le. Ebben a korábbi-későbbi miniszterelnök a Maslow-piramisról beszél, amelynek alján a fizikai biztonság, a legalapvetőbb emberi szükséglet áll. Ezért a hatalmon lévők épp ezt a legerősebb ösztönét „támadják meg”. Ha egy kormány el tudja hitetni ellenfeléről, hogy a fizikai biztonságát veszélyezteti, akkor inkább hozzájuk fordulnak az emberek, mondta anno Orbán. Erre a tömeg „Mocskos Fidesz”-kántálásban tör ki.

 

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:39

Magyar Péter: Öt hét most a jövő

Aztán választások. „Deutsch Tamás, vagy Tarr Zoltán? Propaganda, vagy valóság? Megosztottság, vagy megbékélés? Hazugság, vagy őszinteség?” – teszi fel sorra a költői kérdéseket. A választásokat sorsdöntőnek tartja. Ott kell lenni mindenhol, nem félni, minden nap beszélni hazánk jövőjéről, az online téren, és a közterületeken is aktívak lenni.

Szerinte 14 éve először szorult a NER védekező állásba, és mivel csak támadó fegyvereik vannak, „totális zűrzavar van a Karmelitában”.

Rogán Antal („Tóni”) folyamatosan kísérletezik, de szerinte folyamatosan besülnek a rakétái. Felidézi, hogy a kezdetben „szerencsétlen flótás voltam, akivel nem kell foglalkozni”, most pedig már százmilliókból járatják le, illetve Ursula von der Leyen bábjának tartják. „Hallod-e te Rogán Antal, tudsz te ennél jobbat is” – fricskázik.

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:32

Magyar Péter: Magyarországon az egyedülálló anyák többsége nem tudja, hogy cipőt vegyen a gyerekének, vagy a számlákat fizesse be

Szerinte a mára „kivéreztetett” védőnői rendszert is helyre kell állítani. Szerinte „Magyarországon az egyedülálló anyák többsége nem tudja, hogy cipőt vegyen a gyerekének, vagy a számlákat fizesse be”, a magyarok pedig nem ilyen jövőt álmodtak a rendszerváltáskor. Az EU-s pénz jött, de szerinte a nagy része valahogy eltűnt.

Ennek a pénznek a feléből a háború után újjáépítették a porig rombolt Németországot. Magyarországon hol van ez a pénz?

Szerinte ennek a pénznek nagy része magántőkealapokban, kastélyokban, hotelekben van. „Mondjuk ki: Magyarország ma egy családi részvénytársaság”, aminek a Tisza Párt véget akar vetni.

Felidézi, hogy az önkormányzat kikapcsoltatta Debrecenben a köztéri kamerákat, hogy „Kósa Laliék” feltehessék az őt lejárató nadrágszíjas képeket. Szerinte ezzel is csak a Tiszát segítik „még erősebben áradni”. Megkérdezte „Mr 20 Százalékot”, hogy szerinte mivel tiszteli a Fidesz a nőket? „Esetleg azzal, hogy Szaúd-Arábiában több női kormánytag van, mint 2024-ben Magyarországon?” Szerinte Kósát még a fideszesek és a debreceniek is szégyellik, neki is szégyellnie kéne magát.

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:24

Magyar Péter: A magyaroknak elegük van a mesterséges megosztottságból

Magyar meghatónak tartja, hogy még külföldön élő magyarok, és egyre többen akarnak csatlakozni hozzá. „Miután lezártuk a múltat, újjáépíthetjük ezt a gyönyörű országot” – mondja.

Felidézi nagyapja, Erőss Pál ügyvéd háborús emlékeit, amelyeket debreceni diákként élt át, ahol megvédték a kollégium fala. Ezután felolvas Erőss emlékirataiból is ezekről az időkről, amikor „minden este találkoztunk a történelemmel is”.

Szerinte az anyák napjának a jövendőbeli édesanyákról is szólnia kell, illetve arról, hogy a magyar nők „biztonságban, megbecsültségben” tudjanak gyerek vállalni. Ezért fontos, „milyen az az ország, ahová a gyerekünk születik”, különösen az oktatás, illetve az egészségügy.

Szerinte sokan elfojtják a gyerek iránti vágyukat, ha nem látják biztosítottnak a gyerekük jövőjét.

Szerinte biztos, kiszámítható és békés jövőkép kell, hogy ne kelljen választani a megélhetés és a vágyott számú gyerek között. „A szívünk szakad meg, amikor egy olyan képre gondolunk, amikor egy átlagos, nyugdíjas magyar nagymama a boltban számolja a pénzét, hogy mire telik belőle” – mondja. Felidézi, hogy 2013-ban befagyasztották a családi pótlék összegét, amely az inflációnak köszönhetően gyakorlatilag elvesztette értékét. Ennek az azonnali duplájára emelését, inflációkövetővé tételét ígéri.

Magyar Péter: A magyaroknak elegük van a mesterséges megosztottságból
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:22

Így énekelt népdalt Rost Andrea, Magyar Péter és Vogel Evelin

Rost Andrea az eredeti tervek szerint kísérettel énekelt volna, de állítólag zenésztársa a fellépés előtt 20 perccel közölte, mégsem vállalja a műsort. Rost Andrea viszont nem lépett vissza, és elénekelte a Tisza Párt kvázi himnuszának számító Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt előbb egyedül, majd Magyar Péterre és párjával, Vogel Evelinnel.

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:18

Magyar Péter a színpadon: Légy az, kiből árad a nyugalom, légy az, kire nem hat a hatalom

Magyar a Gárdonyi Gézától származó nyitóidézet után az édesanyákat köszönti, majd a jelenlévőket. Felidézi országjárását, és a propaganda állítását, mely szerint „ti és a Tisza Párt” csak egy belpesti médiahekk. „Az ellenzéktől meg 14 éve azt halljuk, hogy Orbánékat ilyen körülmények között nem lehet leváltani, hogy vidékre nem érdemes lemenni”.

Nézzetek körül: mi a valóság? 

– teszi fel a kérdést a becslése szerint több tízezres tömegnek. Szerinte még a legkisebb falvakban is sokan tesznek hitet „egy új, békés, élhető Magyarország mellett”. Ez pedig szerinte az utóbbi évtizedek legnagyobb vidéki politikai demonstrációja.

Magyar Péter a színpadon: Légy az, kiből árad a nyugalom, légy az, kire nem hat a hatalom
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 15:10

Rusznák András színész Adyt szaval

A mi kis falunkból is ismert színművész arról beszélt Ady Endre Fölszállott a páva című versét szavalja el. Ismét jön Rost, A csitári hegyek alatt című népdalt énekli. „Egy operaénekest tényleg nem lehet lezavarni a színpadról” – mondta korábban Péter Petra.

Rusznák András színész Adyt szaval
Fotó: Nagy Attila Károly
14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:53

Kozma Éva: Az akkumulátorgyárak ellen tenni kötelesség

A Mikepércsi Anyák A Környezetért Egyesület elnöke először az „akkumulátor-nagyhatalmi mániáról” beszél, és az uniós szabályokat kiskapuzó magyar hatóságokról beszél. Szerinte többen még nem vették észre, hogy ezek a beruházások őket, és szeretteiket is érintik. „Tenni ellenük kötelesség” – teszi hozzá.

Szerinte a kormány megbélyegzi a környezetvédelemért küzdőket, akik „veszélyeztetik Magyarország szuverenitását”. Arról beszél, hogy nap mint nap a gyárak árnyékában viszi be gyerekét az óvodába, és nézi a szélirányt, hogy vajon merre megy a friss levegő. Mikepércs elhagyásán gondolkodik, de nem tudják elhagyni hitellel terhelt házukat, „mintha olyan egyszerű lenne” a költözés, az otthon elhagyása. 

Szerinte nem a féltő anyukák a hazaárulók, hanem akik külföldi nagycégeknek segítenek ilyen beruházásokat végezni.

Szerinte többen csak titokban merik támogatni őket, mert félnek a bosszútól. Szerinte sehol nem vették figyelembe a veszélyeket, a védelmi hatóságok nem emelték fel a szavakat. Úgy gondolja, kétségbe kerül a gyárakkal a magyar élelmiszerek biztonságossága is. „Nincs jobboldali, vagy baloldali beteg, vagy halott”, ezért közügy az, hogy az egészség mellett, a gyárak ellen lépjünk fel.

14 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:50

Kósa Lajos Magyar Péternek üzent

Magyar Péter rendezvényére a Fidesz plakátokkal készült, amelyek kiadásáért Kósa Lajos felelt. A fideszes politikus az Index kérdésére személyesen is reagált Magyar Péterék tüntetésére.

Anyák napjára politikai demonstrációt nem szervezünk, anyák napján az anyákat kell köszönteni. Különösen abszurd, ha egy olyan ember szervez erre a napra demonstrációt, aki közismerten bántalmazó. Ezen a napon virággal kell köszönteni az anyákat, nagymamákat családi körben, még akkor is, ha épp nincsenek annyira jóban egymással

– mondta Kósa. Erről bővebben itt olvashatnak.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#magyar péter#tüntetés#debrecen#közvetítés#anyák napja#ma

Címlapról ajánljuk