Belföld

A Kutyapárt elnöke szerint lehet, hogy végül mégsem lesz ellenzéki előválasztás a XII. kerületben

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 7:13

A Demokratikus Koalíció nem ment bele a feltételekbe, lehet, hogy mégsem lesz ellenzéki előválasztás a XII. kerültben. Erről Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnök számolt be. 

Lehet, hogy végül mégsem lesz ellenzéki előválasztás Budapest XII. kerületében, mert a Demokratikus Koalíció nem ment bele a feltételekbe – mondta el Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a Partizánnak.

Az előválasztásról szóló korábbi megegyezés miatt válságba jutott a Kétfarkú Kutya Párt: mindkét társelnökük lemondott, miután a tagság nem szavazta meg Kovács Gergely előválasztási javaslatát. Majd végül mégis maradtak a társelnökök, miután egy rendkívüli taggyűlés megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit.

 

Most azonban úgy tűnik, hogy mégsem lesz semmi az előválasztásból. Kovács Gergely a Partizánnak elmondta, hogy az MKKP és a Momentum alapból kihagyta a DK-t az előválasztási tárgyalásból, mert úgy számoltak, hogy a párt így majd nem tud mit csinálni, és kénytelen lesz elfogadni a feltételeiket – írta a 444.

Jelenleg azonban „a DK azt mondja, hogy ez neki nem jó. És most már a csodálatos Momentum is azt mondja, hogy neki sem jó valószínűleg. Legalábbis ebben a formában, ahogy eddig akartuk”. Kovács a Telex beszámolója szerint hozzátette:

Majdnem feláldoztam az egész pártot azért, hogy el tudjunk indulni egy előválasztáson.

Kovács elmondta, hogy mindenképpen elindul az önkormányzati választáson, akár lesz előválasztás, akár nem, de azért bízik benne, hogy lesz.

Nyitókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke beszédet mond, mellette Döme Zsuzsanna, az MKKP társelnöke. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#kovács gergely#előválasztás#önkormányzati választás 2024#hegyvidék#budapest#kétfarkú kutya párt#önkormányzati választás#politika

Címlapról ajánljuk