Belföld

Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondtak a Kétfarkú Kutya Párt vezetéséről

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 22:09

Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól, tudta meg a Telex. Az értesülést Kovács Gergely is megerősítette a lapnak.

Kovács Gergely vasárnap délután jelentette be, hogy nem indul a XII. kerületben az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként, mert a párt többsége nem támogatta részvételét a hegyvidéki előválasztáson.

„Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta” – írta az MKKP társelnöke, aki 2014-től, annak bejegyzése óta vezette a pártot, amelyet szerinte 2016 óta már nem lehet viccpártnak nevezni.

Kovács Gergely jelenleg a XII. kerületi önkormányzat képviselője, míg Döme Zsuzsanna a IX. kerület alpolgármestere.

A 24.hu szerint  Kovács a lemondásukat azzal indokolta egy zárt Facebook-csoportban, hogy teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség, számára ez derült ki abból, hogy a tagság nem támogatta a részvételét a hegyvidéki ellenzéki előválasztáson.

Az MKKP indul a júniusi EP-választáson, listájukat Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, a főpolgármesteri hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályának létrehozója vezeti, a második helyen pedig a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt kirúgott Törley Katalin áll.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Belföld#kovács gergely#döme zsuzsanna#magyar kétfarkú kutya párt#mkkp#lemondás#tagság#szavazás#önkormányzati választás#politika

Címlapról ajánljuk