Belföld

Elkészült a letenyei tanuszoda, épp csak vizet nem tudnak bele tölteni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 8. 19:58

Nem tudják feltölteni Letenyén az állami beruházásban épült uszoda medencéit, mert ahhoz fel kellene újítani a kutakat, erre pedig nincs pénze a városnak.

Hiába épült meg a letenyei tanuszoda, nem tudják feltölteni a medencéket vízzel, ahhoz ugyanis több száz milliót kellene költeni a várost ellátó kutakra, írja az atv.hu.

Farkas Szilárd polgármester az ATV híradójának azt mondta, nem tudják, honnan szereznek vizet, így az állami beruházásban épült uszoda medencéi egyelőre üresen maradnak.


Az uszoda elkészült ugyan teljesen, de továbbra is építési területnek számít, kapuit nem nyitották meg. A polgármester elmondása szerint ugyanis a város ivóvízhálózatából nem tudnak annyi vizet biztosítani, amennyire az üzemeltetéséhez szükség lenne, a régi vízlelőhelyek pedig nem alkalmasak a hozam növelésére.

Ezeket a kutakat fel kellene újítani, javítani. A berendezéseket cserélni és arra alkalmassá tenni, hogy a hálózatról lehessen a vízvételt a tanuszoda vonatkozásában biztosítani. Ez több száz millió forintos tétel. Erre konkrét választ nem kaptunk sem az üzemeltetőtől, sem a kormánytól

– mondta a polgármester.

A tervek szerint a vízmű dolga lenne az uszoda működéséhez szükséges napi 71 köbméter vizet biztosítani, az uszoda tervezésekor még úgy számoltak, hogy ez megoldható. Azóta azonban kiderült, hogy az ivóvízbázis kapacitása jelentősen csökkent. Az ATV minisztériumi forrásokból úgy értesült, hogy folynak az egyeztetések a lehetséges megoldásokról.

Nyitókép: Letenye Város Önkormányzata / Facebook

#Belföld#letenye#uszoda#vízmű

Címlapról ajánljuk