Belföld

Pintér Sándor nem ment el a bicskei pedofilügy miatt tartott meghallgatásra

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 10:54

A kormánypárti képviselők is távol maradtak a népjóléti bizottság meghallgatásától. 

Nem ment el Pintér Sándor belügyminiszter a parlament népjóléti bizottságának meghallgatására, amit a bicskei pedofilbotrány kapcsán hívtak össze – írta a Telex. A meghallgatáson a kormánypárti képviselők sem vettek részt. Pintér helyett Rétvári Bence miniszterhelyettes és Fülöp Attila államtitkár voltak jelen – írta a lap.

A meghallgatást a Demokratikus Koalíció kezdeményezte. Azt akarták volna megtudni, hogy miért nem működött Pintér Sándor felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta – írta a Telex. Az ülés azonban a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem volt határozatképes.

A bizottság elnöke, Varga Zoltán közölte, hogy a kormány emberei adtak kegyelmet azoknak, akik gyerekeket abuzáltak, és azzal, hogy a képviselők távol maradtak, nem akartak szembenézni a felelősségükkel. „Ez a mai távolmaradás nem marad következmények nélkül” – tette hozzá.

Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#bicske#gyermekbántalmazás#pintér sándor#parlament#meghallgatás#belügyminiszter#demokratikus koalíció

Címlapról ajánljuk