Belföld

Tüntetést szervez a Karmelita elé a Momentum

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 16:21

Nem akarnak asszisztálni „egy újabb aláírógép” beiktatásához. Szerda estére szerveztek tüntetést a Karmelita kolostor elé. 

Tüntetést szervez a Momentum február 14-én, szerdán 18 órára a Karmelita kolostor elé. Az ellenzéki párt hétfőn egyúttal bejelentette: nem vesz részt az új köztársasági elnök jelölésének parlamenti folyamatában.

„Az állampártnak háromból kettő köztársasági elnöke megbukott, mi pedig nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy újabb aláírógépet ültessenek a Sándor-palotába” – indokolta a lépést a Momentum a Facebookon közzétett bejegyzésében. A Telex cikkében azonban megjegyzi: a párt idáig azt kommunikálta, hogy a márciusi államfőválasztáson szeretnének alternatívát állítani a fideszes jelölttel szemben.

Azt írták, ehelyett a közvetlen államfőválasztás pártján állnak. A párt szerint a „következő aláírógép személyénél fontosabb, hogy válaszokat kapjunk Orbán Viktortól, a valódi felelőstől arra, hogy mit tud és mit hallgat el a bicskei pedofilbotrányról”.


A szerdai tüntetéshez egy Facebook-eseményt is létrehoztak, ebben azt írták: Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak a kezdet, „a végső felelős Orbán Viktor, aki a rendszer teljhatalmú ura, és Rogán Antal, a rendszer maffiamódszerekkel élő propagandaminisztere”.

Novák Katalin szombaton mondott le köztársasági elnöki posztjáról, mután kiderült: kegyelmet adott egy pedofil bűnsegédjének 2023 áprilisában. Vele együtt távozott a kegyelmet annak idején még igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit országgyűlési képviselő is.

Hiába bukott meg, továbbra is milliókat kap havonta Novák Katalin. Az RTL Híradó riportja szerint élete végéig több milliós havi tiszteletdíj, állami lakás, autó és titkárság jár az államfőnek, akkor is ha nem töltötte ki elnöki ciklusát.


Nyitókép: Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője beszédet mond a Momentum Mozgalom által szervezett tüntetésen a Sándor-palotánál 2024. február 10-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#momentum#tüntetés#Karmelita#karmelita kolostor#novák katalin#varga judit#lemondás#köztársasági elnökválasztás

Címlapról ajánljuk