Belföld

Eltűnt egy cikk a kormányzati honlapról, ami arról szólt: Orbán Viktor testvére és Böjte Csaba is szervezkedtek Bicskén

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 18:42

Volt ifj. Orbán Győző, nincs ifj. Orbán Győző.

Elérhetetlenné vált egy 2016-os cikk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) weboldalán, amely kapcsolatba hozta a miniszterelnök testvérét, ifj. Orbán Győzőt és Böjte Csabát a bicskei gyerekotthonnal, ahol a kegyelemben részesített pedofilbűnsegéd, K. Endre is dolgozott, szúrta ki a Media1.

Azt írják: különös egybeesésnek tartják, hogy pont azután távolították el a cikket, hogy kérdést küldtek Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökénél, Havasi Bertalannak. Azt szerették volna megtudni, szerepelhetett-e ifj. Orbán Győző vagy az ő nevéhez köthető sportegyesület neve a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatos valamilyen dokumentumban.

A Ha a földhöz vágnak, újra fel kell állni című írást és a kapcsolódó fotógalériát 2016. február 29-én élesítette az SZGYF weboldala, az már archív verzióban sem érhető el. A linkre kattintva jelenleg 404-es hibaüzenetet kapnak a látogatók. Ez a Media1 szerint elég egyértelműen arra utal, hogy a cikket törölhették, ugyanis más cikkek változatlanul elérhetők az állami intézmény weboldalán.

A cikk arról szólt, hogy a bicskei gyermekotthon lakói rendszeresen birkózóedzéseken vesznek részt a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökének, tehát ifj. Orbán Győző közreműködésével. Ezekre az alkalmakra Böjte Csaba segítségével szállítottak gyerekeket Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből.

A teljes írást a Media1 weboldalán lehet elolvasni, mi csak egy idézetet írunk le: „A Kárpát-medencéből főleg Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből jönnek hozzánk gyerekek Böjte Csaba segítségével. Orbán Győzővel, a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökével és veterán Európa-bajnoki címet szerző birkózóval együtt hoztuk létre az egyesületet, és az országban már számos helyen szerepelünk.”

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

#Belföld#ifj. orbán győző#Böjte csaba#bicske#gyerekotthon#pedofil#honlap#törlés#birkózás#k. endre

Címlapról ajánljuk