Belföld

Arculatváltás miatt tűnt el az ifj. Orbán Győző és a bicskei gyerekotthon kapcsolatát érintő cikk a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról

rtl.hurtl.hu

2024. február 13. 20:39

Pont azután, hogy megkérdezték Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy ifj. Orbán Győző neve előkerülhet-e valamilyen dokumentumban a bicskei gyermekotthonnal összefüggésben.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Media1-nek adott válasza szerint azért tette elérhetetlenné az Orbán Viktor miniszterelnök testvére, ifj. Orbán Győző K. Endréhez és a bicskei gyermekotthonhoz fűződő kapcsolódását érintő, még 2016-ban megjelent cikkét, mert az intézmény arculatváltást folytat. A szaklap szerint a magyarázat azért is különös, mert az arculatváltások jellemzően nem járnak cikkek eltávolításával, másrészt a cikk eltávolítása épp akkor történt, amikor Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének kérdést küldtek arról, hogy 

ifj. Orbán Győző neve előkerülhet-e valamilyen dokumentumban a bicskei gyermekotthonnal összefüggésben.

Február elején derült ki, hogy gyakran megfordult a Felcsút környéki keresztény-konzervatív körökben V. János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofil bűncselekmények miatt elítélt igazgatója és helyettese, a bűnsegédség miatt elítélt K. Endre, akit tavaly tavasszal elnöki kegyelemben részesített Novák Katalin.

2015-ben a bicskei gyerekotthonban birkózó edzések kezdődtek a NIKÉ Sportegyesület szakmai partnerségével, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen. Ekkor az egyesületet 2009-ben létrehozó ifj. Orbán Győző volt az egyesület tiszteletbeli elnöke.

Novák Katalin köztársasági elnök 2023. április 27-én, a pápalátogatás alkalmával adott kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyerekotthon volt igazgatóját fedező bűntársnak. A pápalátogatás miatt akkor 22 fő kapott elnöki kegyelmet, azaz a bicskei pedofil igazgató bűntársa a pápalátogatás ürügyén jöhetett ki a börtönből.

A bicskei szexuális visszaélési ügyet 2016-ban kirobbantó fiatal az RTL Híradónak nyilatkozva a köztársasági elnöknek azt üzente, hogy szégyellje magát:


Nyitókép: Orbán Győző, a Budapesti Honvéd birkózó-szakosztályának elnöke beszédet mond a tokiói olimpia magyar birkózó hőseinek köszöntésén Budapesten, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) 2021. augusztus 11-én. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#novák katalin#ifj. orbán győző#szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság#k. endre#havasi bertalan

Címlapról ajánljuk