Belföld

Szijjártó Péterért imádkoznak ukrajnai útja előtt

rtl.hurtl.hu

2024. január 28. 16:52

Kelemen atya megígérte, hogy imádkoznak Szijjártó Péterért. A külügyminiszter szerint most már biztos, hogy nem lesz semmi baj.

„Kezdjék el készíteni a koporsót Szijjártónak” – Ukrajnából kaphatott halálos fenyegetést a miniszter – számoltunk be a minap. A kormányközeli Index a Külgazdasági és Külügyminisztérium által lefordított szöveget közölte arról, hogy az ukrajnai magyar képviseletre valaki ukrán nyelven írt fenyegető e-mailt. A szövegben állítólag ez állt:

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk?

A levél valóságtartamáról nem sokat tudni, arról viszont igen, hogy korábban az orosz dezinformációs gépezet sokat tett azért, hogy a magyarok és ukránok közti feszültséget szítsa.

Szijjártó Péter mindenesetre most a közösségi oldalán igyekezett megnyugtatni mindenkit, aki aggódott érte a holnapi magyar-ukrán külügyminiszteri találkozó előtt. Azt írta:

Aggodalomra azonban semmi ok, mert Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem, úgyhogy tutira nem lesz semmi gond.


Az rtl.hu az ügyben megkereste Sárai-Szabó Kelemen atyát, hogy megtudjuk, az imádság valamelyik mise keretein belül történt, vagy a szerzetesek kifejezetten a miniszterért imádkozni gyűltek össze. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az ima a tárgyalások lehetséges kimeneteléről is szólt-e. Ha választ kapunk, feltétlenül beszámolunk róla.

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

#Belföld#szijjártó péter#ukrajna#orosz-ukrán háború#ima

Címlapról ajánljuk