Gazdaság

Szijjártó Péter: Magyar segítséggel modernizálják a tunéziai vasutat

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 20:40

Tunéziai cégekkel együtt fogják modernizálni a helyi vasutat magyar cégek.

Megegyezés született a Ganz és tunéziai partnere között, amelynek értelmében nagyszabású vasútipari együttműködés indulhat az észak-afrikai ország vasúti hálózatának modernizálása terén – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Tuniszban az MTI szerint.

A tárcavezető a tunéziai kollégájával, Nabil Ammarral folytatott tárgyalása előtt azt közölte, hogy tavaly a két ország közötti kereskedelmi forgalom rekordot döntött, értéke meghaladta a 270 millió dollárt.

„Ma pedig egy olyan megállapodás aláírására kerül sor a magyar és tunéziai vállalatok között, amelynek nyomán komoly vasútipari együttműködési folyamat indul el, ugyanis a tunéziai vasúttársaság több százmillió eurós pályázatokat ír ki a vasúti hálózat, valamint a vasúti kocsik állományának fejlesztésére” – mondta.

„És a nagy tunéziai vállalatok magyar vállalatokkal közösen kívánják modernizálni a tunéziai vasúti hálózatot, mind az országos, mind az elővárosi hálózatot, és együtt kívánják modernizálni a vasúti kocsiállományt is” – folytatta.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Gazdaság#szijjártó péter#vasút#modernizálás#Ganz#tunézia

Címlapról ajánljuk