Belföld

Bocsánatot kért a BKK vezérigazgatója, amiért pulykákhoz hasonlította az utasokat

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 8:45

Walter Katalin szerint kiragadták a környezetéből a kifogásolt mondatot, ami angol nyelven sokkal árnyaltabb jelentéssel bír.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója azt mondta egy csütörtöki háttérbeszélgetésen, hogy az utasokat a járatszámokról szóló társadalmi egyeztetésbe nehéz lett volna bevonni, mert 

az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.

A hasonlat miatt többen felháborodtak, Karácsony Gergely főpolgármester politikai ellenfelei nem is hagyták szó nélkül: Vitézy Dávid és az LMP-s Ungár Péter is a vezérigazgató lemondását követelte. 

Néhány órával később Walter Katalin azt közölte: 

Sajnálom, ha félreérthetően fogalmaztam, nem állt szándékomban senkit sem bántani, elnézést kérek azoktól, akik mégis így érzik.

A cégvezető ugyanakkor egy politikai kampány részének tekinti a BKK-t ért támadásokat, amelyek egyebek mellett a járatritkítások miatt fogalmazódtak meg a vállalat ellen.

„Szakmai alapú döntéseinket, amelyeket több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégáim készítettek elő, kiragadott adatokat bemutató vagy éppen manipulatív fotókkal illusztrált Facebook-posztokban, és azok nyomán féligazságokat tartalmazó újságcikkekben kérdőjelezték meg. Nem vagyunk tévedhetetlenek, de szándékaink és szakmai tudásunk megkérdőjelezhetetlen, amelyet a nehéz körülmények ellenére is folyamatosan fejlődő szolgáltatásaink bizonyítanak” – írta.

Azt is megjegyezte, hogy nem tartja magát tévedhetetlennek, de az elhivatottságát és az utasok és a kollégái iránt érzett felelősségét megkérdőjelezhetetlennek ítéli. 

„Ezért is különösen fájdalmas számomra, hogy egy kontextusából kiragadott mondat az említett politikai kampányban olyan értelmezést kapott, amellyel pont azokat sértheti meg, akikért nap mint nap odaadással dolgozom. Egy eredetiben, angol nyelven sokkal árnyaltabb jelentéssel bíró mondás leegyszerűsítő értelmezése nyomán úgy tűnhet, mintha nem lenne fontos számomra az utasok véleménye” – írta. 

Hozzátette: „Azt az eseményt, amelyen a szerencsétlen mondat elhangzott (és amelyet sok-sok másik újságíró is hallott, mégsem értett félre), pont azért szerveztük, hogy még teljesebb tájékoztatást adjunk arról, mit miért teszünk, mit miért fogunk tenni a következő hónapokban, és miben számítunk az utasok visszajelzéseire. Mert fontos számunkra, hogy ne elszenvedjék, hanem értsék és értékeljék az utasaink a változásokat”.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#pulyka#walter katalin#bkk#vezérigazgató#bocsánatkérés

Címlapról ajánljuk