Belföld

Elindult a Mikulástroli és az adománygyűjtés, Karácsony szerint „a szolidaritás hozta létre és tartja fenn Budapestet”

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 19:07

A Városháza parkban tartották a megnyitót.

Budapest nem egy „lélektelen” város, hiszen „a szolidaritás hozta létre és ez tartja fent folyamatosan”, mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Városháza parkban az MTI szerint.

A főpolgármester a parkban felállított úgynevezett Cipősdobozvár mellett, a hagyományos Mikulástroli első járatának elindítása alkalmából rendezett eseményen úgy fogalmazott, hogy a cipősdobozos adománygyűjtő akció ennek a szolidaritásnak a „legszebb módja”. Egy várost szeretni úgy lehet, ha elfogadjuk azokat, akikkel együtt élünk benne, mondta, hozzátéve, hogy a cipősdobozokba „szeretetet és elfogadást csomagolnak az emberek”.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a Mikulástroli idén hat trolibuszvonalon jár, a vezeték nélkül közlekedő járműveknek köszönhetően a Blaha Lujza térig.

Az esemény mellé kiadott tájékoztatóban egyebek mellett azt írták, hogy az ünnepi díszbe öltöztetett járművön a Mikulás és segítője, a Manó várja az utasokat, és személyesen veszik át a gyermekeknek szánt adományokat. Az ajándékokat a BKK és a BKV Zrt. a Baptista Szeretetszolgálatnak juttatja el.

A Mikulástrolival a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán december 18-ig lehet utazni, ezt követően január 7-ig fénytroliként közlekedik. A cipősdobozba helyezett ajándékokat a BKK-nak a Keleti pályaudvarnál, a Kelenföld vasútállomáson, a Széll Kálmán téren és a Szentlélek téren található ügyfélközpontjaiban is le lehet adni.

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Belföld#budapest#karácsony#karácsony gergely#mikulás#troli#adomány#budapest150

Címlapról ajánljuk