Belföld

Feltűnt egy újabb luxusrepülő a NER-es birodalomban

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 10:04

Akárcsak a Mészáros Lőrinchez köthető magánrepülő, ez is osztrák lajstromjellel van ellátva, de más hasonlóság is van köztük. Például, hogy egyiknek sem tudjuk, ki a tényleges tulajdonosa.

Mint arról novemberben beszámoltunk, egy osztrák tulajdonban lévő Agusta A109SP Da Vinci típusú helikopter (lajstromjele OE-XWY) szállította Budaörsről Szegedre Mészáros Lőrincet és feleségét, Várkonyi Andreát. 

Ez a helikopter sokszor bukkan fel Ferihegyen akkor, amikor a már jól ismert, Mészáros Lőrinchez köthető magánrepülő, az OE-LEM osztrák lajstromjelű Bombardier Global Express 6000 indul vagy érkezik, írja a hvg.hu.

A helikopter ferihegyi fordulóit vizsgálva a portál egy másik repülőgépre is rábukkant, ami ott volt Kínában, amikor Orbán Viktor Putyinnal és Hszi Csin-pinggel tárgyalt, vagy Londonban, amikor a Royal Albert Hallban lefotózták Mészárost és Várkonyit.

A portál szerint ez egy szintén osztrák lajstromjelű (OE-HUG) luxusjet, egy Bombardier Challenger 350-es típusú magánrepülőgép. Mint írják, a két luxusgép (az OE-HUG és az OE-LEM) több alkalommal is percre pontosan ugyanazt az utat járták be.

A hvg.hu megjegyzi: az OE-XWY lajstromjelű helikopter nemcsak az új OE-HUG-gal, hanem az OE-LEM-mel is gyakran együtt mozog, csak azzal a géppel sokkal gyakrabban. 

Ami a repülőket illeti, mind az OE-HUG, mind az OE-LEM osztrák lajstromjellel van ellátva, de más hasonlóság is van köztük. Például, hogy egyiknek sem tudjuk, ki a tényleges tulajdonosa. Ugyanúgy, ahogy ez a helikopternél sem megállapítható. Az a konstrukció viszont, ami mögé el vannak dugva, mindhármuk esetében ugyanaz, írja a portál.

Nyitókép (illusztráció): Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

#Belföld#magánrepülő#NER#luxus#repülő#gazdagok

Címlapról ajánljuk