Belföld

Helikopterrel utazott Szegedre Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 4. 18:44

Fekete helikopter szállította Budaörsről Szegedre Mészáros Lőrincet és feleségét szombaton.

A Szegeder információi szerint szombaton Szegeden járt Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea. A lap olvasója szombat délelőtt látta a házaspárt kiszállni a szegedi repülőtéren egy Agusta A109SP Da Vinci típusú helikopterből. A szóban forgó helikopter lajstromjele OE-XWY, és osztrák tulajdonban van.

A házaspárt két sötétített üvegű Mercedes, egy kisbusz és egy szedán várta a repülőtéren.

„Mészáros utolsóként szállt be a kisbuszba, nem mehettem közel, mert a testőrei körbevették a helikoptert” – írta a Szegedernek a lap olvasója. Egy másik szemtanú megerősítette, hogy Várkonyi Andrea is a helikopterrel érkezett.


Az ADS-B Exchange légiforgalmat monitorozó oldal adatai szerint a gép szombat reggel 9:03-kor szállt föl a budaörsi repülőtérről, oda-vissza megjárta Szegedet, majd délután fél háromkor landolt a Bodmér-Felcsút repülőtéren (LHFC).

Szegedre látogatott szombaton a Mészáros-házaspár, és nem is akárhogyan
A helikopter szombati útja – Forrás. ADS-B Exchange

A helikopter az osztrák Glock Aviation nevű cégé, viszonylag gyakran megfordul Magyarországon, 2021-ben Lázár János is használta egy vidéki útjához.

Nyitókép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa és felesége, Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián Budapesten 2023. szeptember 28-án – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#mészáros lőrinc#várkonyi andrea#szeged#helikopterezés#helikopter#OE-XWY

Címlapról ajánljuk