Belföld

Letiltotta a közmédia az LMP közleményét, amiben a köztévé vezetőinek állásaiért aggódnak L. Simon kirúgása után

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 13:33

Szerintük sérti a közmédia jó hírét az a szöveg, hogy „őszintén aggódunk a köztévé vezetőinek állásáért, akik az elmúlt években messze a legtöbb időt szentelték a »homoszexuális életmód ábrázolásának«”.

Nem hajlandó lehozni az LMP közleményét a közmédiához tartozó MTI, mivel az szerintük sérti a közmédia jó hírét. A párt közleményében ez a kifogásolt mondat: „A mai naptól tudjuk, hogy ez a jelenlegi hatalom szemében bűnnek számít, ennek fényében őszintén aggódunk a köztévé vezetőinek állásáért, akik az elmúlt években messze a legtöbb időt szentelték a »homoszexuális életmód ábrázolásának«”.

A bekezdésben a kiemelt rész miatt megtagadták a sajtóközlemény leadását közel egy nappal a beküldés után. A párt azt is leírta, hogy L. Simon László kirúgásával Csák János nem egy múzeumigazgatót rúgott ki, hanem gyakorlatilag a kultúrára mondott nemet.

Csák János mostantól hivatalosan is a kultúra felszámolásáért, és nem a kultúráért felelős miniszter, egy végtelenül korlátolt hatalom egyszerű verőembere. Ha lemondásra szólítanánk fel, azzal közvetett módon csak azt ismernénk el, hogy egy politikai értelemben létező, önálló gondolatokkal bíró szereplő, ezért ezt a szívességet nem tesszük meg neki 

– írták a Telex szerint.

Korábban mi is beszámoltunk róla: azonnali hatállyal menesztette L.Simon Lászlót a kultúráért felelős miniszter, mivel Csák János szerint nem tartatta be a gyermekvédelminek nevezett törvényt. A World Press Photo kiállítást a miniszter utasítása alapján 18 éven aluliak nem nézhették volna meg egy LMBTQ-embereket ábrázoló képsorozat miatt. A múzeum arra hivatkozott, nem igazoltathatnak senkit. L. Simon László azt közölte: menesztését tudomásul veszi, de nem tudja elfogadni:


Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt / Kovács Attila

#Belföld#lmp#mti#közmédia#köztévé#közlemény#csák jános#l. simon lászló#nemzeti múzeum#kirúgás

Címlapról ajánljuk