Belföld

A Mi Hazánk Schiffer András irodájával, az LMP tehetségkutatós sztár cégével szerződött

rtl.hurtl.hu

2023. október 25. 6:59

A kikért frakciószerződésekből kiderül, mire költ a DK, az LMP és a Mi Hazánk.

A Blikk adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, a lap kikérte a ciklus eleje óta megkötött összes frakciószerződést, továbbá a képviselők benzinkártya-használatára, lakás-, illetve irodabérletére vonatkozó információkat. Cikksorozatukban ezúttal a Mi Hazánk, az LMP és a DK frakcióköltéseit vizsgálják.

  • Mint írják, a Mi Hazánk frakciója egy év alatt kilencszer szerződött Schiffer András ügyvédi irodájával. Az LMP egykori társelnökének irodája valamivel több mint nettó 700 ezer forintot kapott eddig a Mi Hazánktól.
  • De kulturális feltöltődésre is költ a szélsőjobbos ellenzék, januárban például nettó 310 ezer forintért vásároltak jegyeket az Új Színházba.
  • Az LMP képviselőinek munkájához kapcsolódó grafikák elkészítését és az arculattervezést idén nettó 7,2 millió forintért a Liberty Promotion Kft. végzi, amelynek tulajdonosa a Megasztár első szériájában megismert énekes, Bartók Krisztián.
  • A közösségi médiás hirdetésekkel kapcsolatos tanácsadással és webanalitikával az LMP-frakció összesen 3 millió forintért az EagleEye-Marketing Kft.-t bízta meg. A cég ügyvezetője Páva Zoltán, akinek egy másik vállalkozása az Ezalényeg.hu-t üzemelteti.
  • Az LMP képviselői beszédoktatáson is részt vettek, ami tavaly 1,1 millió forintba, idén 720 ezerbe került.
  • Az LMP-hez hasonlóan a DK is a Páva-féle EagleEye-Marketing Kft.-re bízza a közösségi médiával kapcsolatos feladatokat. A ciklus eleje óta fixen havi kb. 7,2 millió forintot tartalmaz a szerződés, s a cégnek kifizetett összeg az év végére eléri majd a 140 millió forintot.
  • Jogi tanácsokkal a Czeglédy és Társa Ügyvédi Iroda látja el a frakciót, tavaly május óta – a jelenleg hatályos szerződéssel együtt – kb. 8,5 millió forintért. Az iroda Czeglédy Csaba DK-s önkormányzati képviselőé.

Nyitókép: Schiffer András ügyvéd a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 20-án. Fotó: MTI/Veres Nándor

#Belföld#lmp#schiffer andrás#dk#bartók krisztián#szerződések#mi hazánk

Címlapról ajánljuk