Belföld

A minisztérium szerint az MVM döntött arról, hogy milliókat költ a ló mediálta önfejlesztő műhelyre

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 12:37

A vállalatcsoport belső döntés alapján határozza meg a támogatotti kört, de ennél pontosabbat nem árultak el a mechanizmusról.

Írásbeli kérdéssel próbálta megtudni Orbán Viktor miniszterelnöktől Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, hogy pontosan milyen eljárással döntenek a Magyar Villamos Művek (MVM) szponzorációs pénzeinek odaítéléséről.

Az rtl.hu ugyanis korábban megírta: az állami vállalat két év alatt csaknem 7 milliárd forint értékben kötött szponzorációs és egyéb szerződéseket. Azt ugyanakkor nem tudni, ki és minek alapján döntött az összegekről. 

(Ennek tehát csak egy része szponzorációs megállapodás.) Orbán Viktor nevében Koncz Zsófia fideszes államtitkár válaszolt, aki azt írta: „Az MVM Zrt. fontosnak tartja azokat az együttműködéseket, amelyekkel vissza tud adni a társadalomnak

A vállalatcsoport belső döntés alapján határozza meg a támogatotti kört.

Azt ugyanakkor továbbra sem árulta el, hogy az MVM-en belül pontosan ki, vagy melyik részleg felelős a döntések meghozataláért. 

A kérdés azért is fontos, mert a megszerzett dokumentumok alapján megkérdőjelezhető költések is voltak az elmúlt két évben. Az állami vállalat 

  • milliókkal támogatta például a Férfiak Klubját, 
  • tízmilliók jutottak Demjén Ferenc-szponzorációra, 
  • de nem sajnálták a pénzt egy „ló mediálta önismereti műhelyre” sem. 

A támogatottakról itt olvashat bővebben.

Az MVM – az ismertté vált költekezési botrány után – szponzorálta az Antall József Tudásközpont egyik rendezvényét is, pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy többé nem adnak pénzt a szervezetnek. 


Nyitókép: Róka László/MTVA

#Belföld#mvm-szerződések#mvm#magyar villamos művek#szponzoráció

Címlapról ajánljuk