Belföld

Hatvanpusztát is érintette a helikopter, amely Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát vitte Szegedre

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 6:22

Nem szálltak le, de felülről láthatták, mit épített Orbán Viktor családja.

A hatvanpusztai major felé is elrepült az OE-XWY lajstromjelű, osztrák tulajdonban lévő bérhelikopter, amelyet Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea használt szombaton – írta a Telex.

A helikopter adataiból az látszik, hogy a gép szombaton a budaörsi repülőtéren szállt fel 10 óra után néhány perccel, majd nagyjából 10:35-kor érkezhetett meg a szegedi repülőtérre. A házaspárt innen három Mercedes vitte tovább útjára.

Néhány órával később azonban, nagyjából 14:45 körül ismét helikopterre szálltak, és egyenesen Felcsút felé repültek, de Alcsútdoboz felett elfordultak, és elhaladtak a hatvanpusztai major fölött. 

Hatvanpusztán azonban nem szállt le a helikopter annak ellenére, hogy 15:30-kor itt tartott, hanem továbbhaladt, és az etyeki Korda filmstúdió felett átrepülve 15:35 körül visszaérkezett Budaörsre.

A hatvanpusztai birtok hivatalosan Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a tulajdonában áll. Korábbi információk szerint a miniszterelnök gyakran tart itt munkamegbeszéléseket, bár ezt az értesülést sajtósa, Havasi Bertalan fake newsnak nevezte.

A Felcsúttól nem messze található ingatlanegyüttes rekonstrukciója nagyjából 11,5 milliárd forintba kerülhetett, bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a miniszterelnök apja. A kormányfő éves bevétele hivatalosan 180 ezer euró, átszámítva mintegy 69 millió forint.


Nyitókép: Hadházy Ákos független képviselő légifelvétele

#Belföld#hatvanpuszta#mészáros lőrinc#várkonyi andrea#orbán viktor#birtok

Címlapról ajánljuk