Belföld

Hadházy Ákos: Ki sem merem számolni, mennyi közpénzbe kerül Novák Katalin egyhetes utazgatása Ausztráliában és Pápua-Új-Guineában

rtl.hurtl.hu

2023. október 29. 15:05

„Az elnök asszony férjét nem látom a képeken, ő biztosan a gyerekekre vigyáz, nagyon helyesen” – írta a képviselő.

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő számolt be arról a Facebook oldalán, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Balog Zoltán református püspök több mint egy hete Ausztráliában és Pápua-Új-Guineában van. Azt írta: „Azt ki sem merem számolni, mennyibe került ez Önöknek. Szerencsére ezek szerint nincs itt semmiféle válság”.

Felidézi, hogy a honvédségi utasszállítóval történő túra során Ausztráliában magyarokkal találkoztak, Pápua-Új-Guineában pedig egy 1946-ban kivégzett magyar misszionáriusnő emlékkövét koszorúzták meg és egy kis harangot adományoztak az őslakosoknak.

Posztja végén hozzáteszi: „Az elnök asszony férjét nem látom a képeken, ő biztosan a gyerekekre vigyáz, nagyon helyesen. Balog püspök amúgy nem először ugrik be a helyére, azon a gépen is rajta volt pl. Novák mellett, amelyik a horvát tengerpartról ugrasztotta át Orbánt és feleségét Rómába”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Novák ’56-os emlékbeszédét is Melbourne városában mondta el. Ebben arról beszélt: „Aki lényegileg érti a magyar nyelvet, az soha nem fog behódolni az elnyomó diktatúráknak”.


Nyitókép: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Margaret Elaine Gardner, Victoria állam kormányzója Melbourne-ben 2023. október 24-én. Fotó: MTI / Sándor-palota / Bartos Gyula

#Belföld#novák katalin#utazás#közpénz#ausztrália#balog zoltán#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk