Belföld

Karácsony Gergely: Budapesten nem lesz Hamász-párti demonstráció

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 16:20

A főpolgármester szerint ez nem vitakérdés.

Orbán Viktor után Karácsony Gergely is közölte, hogy Budapesten nem engednek meg semmilyen, a terroristákat támogató tüntetést.

A főpolgármester a Facebookon közölte, hogy hétfőn a szokásos egyeztetés keretében Budapest rendőrfőkapitányával, Terdik Tamás vezérőrnaggyal megbeszéltek jó néhány aktuális ügyet, többek között azt, hogy a józsefvárosi közbiztonság erősítése egyértelműen az állam, a rendőrség feladata. 

Karácsony közölte, hogy megerősítették a közös álláspontjukat, amely szerint

Budapesten nincs, és nem is lesz helye a terrorizmust, így az izraeli vérontásért felelős Hamászt támogató bármiféle demonstrációnak. Ez nem vitakérdés, ez nem mérlegelés kérdése, ez meggyőződés. Budapest nemet mond a terrorra, nemet mond a terrort bármilyen módon relativizálni akaróknak is

– írta.


Korábban Orbán Viktor adott utasítást a tüntetések betiltására. A miniszterelnök a hétfő reggeli Kossuth rádiós beszédében azt mondta, megdöbbentő, hogy szimpátiatüntetések vannak a „terror mellett”, mert ezeken ott lehetnek a „Hamász emberei” is, akik a migrációs válsággal jutottak be Európába. Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarországon nem engedik ilyen tüntetés megtartását.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Belföld#karácsony gergely#budapest#főváros#izrael#Hamász#terrorizmus#tüntetés

Címlapról ajánljuk