Belföld

Szétroncsoltak egy tartógerendát és kiderült, hogy nem bontják el a népligeti felüljárót

rtl.hurtl.hu

2023. október 16. 16:39

A szakértői vizsgálatok eredménye szerint a népligeti felüljáró jobb állapotban van, mint azt korábban feltételezték.

Bár előzetesen voltak ilyen tervek, mégsem kell lebontani a népligeti felüljárót – árulta el Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a Telexnek.

A lap arról ír, hogy befejeződött a népligeti felüljáró szerkezetének hónapokon át tartó vizsgálata, ami közben szétroncsoltak egy helyéről kiemelt tartógerendát is. Tüttő Kata egy sajtótájékoztatón közölte: a híd a szakértői vizsgálatok eredménye szerint jobb állapotban van, mint gondolták, ezért se bontásra, se nagyszabású felújításra nincs szükség.

A főpolgármester-helyettes hozzátette: a felüljáró 2030-ig állni fog, jövőre pedig megtervezik „az élethosszabbító felújítást”, amit 2025-ben végezhetnek el, és becslések szerint 1-3 milliárd forint között lehet majd a költsége. A friss vizsgálati eredmények szerint nem indokolt a korábban bevezetett ideiglenes súlykorlátozás, így

október 17-től a buszok súlykorlátozás nélkül áthajthatnak a népligeti felüljárón, a tehergépkocsik viszont továbbra is 12 tonna súlyig közlekedhetnek csak rajta.

A lap megjegyzi: a népligeti felüljáró több éve vár felújításra, ám a korszerűsítési munkák sokáig elmaradtak. 2022 elejétől pedig a 12 tonnánál nehezebb BKK-járatok sem hajthatnak át a felüljárón, ahova időközben ideiglenes védőkorlátot húztak fel. Addig is visszatérhet rá a Telex arról is ír, hogy a mostani „élethosszabbító felújítás” mögött politikai alku állhat, hiszen így pár évvel el lehet tolni a döntést a felüljáró sorsáról.

Nyitókép: Róka László MTVA/Bizományosi:

#Belföld#népliget#felüljáró#elbontás#felújítás#tüttő kata

Címlapról ajánljuk