Belföld

Az MVM a gáz és az áram kikapcsolására készül Iványi Gábor intézményeiben

rtl.hurtl.hu

2023. október 14. 8:31

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség generátorokra gyűjt. 

Leállítaná az MVM a gáz- és áramszolgáltatást Iványi Gábor intézményeiben – közölte a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Elmondásuk szerint az MVM rendkívüli döntéssel a gáz- és áramszolgáltatása leállítását helyezte kilátásba, amennyiben öt napon belül nem fizetik ki a tartozásukat.

A Józsefvárosi Újság cikke szerint Iványi Gáborék most generátorokra gyűjtenek. A Dankó utcai központba két gázolajjal működő generátort szeretnének beszerezni, ami egyenként hatmillió forintba kerül, működtetésük pedig újabb hárommillió forint havonta.

Iványi Gábor a lapnak elmondta, hogy „Kabátot és dupla takarót adunk a kórházban a hajléktalan emberekre, és ahol lehet, megpróbálkoznak a hagyományos cserépkályha fűtéssel vagy éppen vaskályhát állítanak be.”

„Mi ez? Egyházüldözés vagy mi a nyavalya?” – októberben sem tudnak fizetést adni Iványi Gáborék

Iványi Gábor egyháza októberben sem tud fizetést adni, mert a szervezet számlájára érkező pénzt adótartozás miatt elvonja a NAV. Az állam átvenné az intézmények működtetését, de Iványi Gábor egyelőre nem szeretné azokat átadni, mert nem bízik benne, hogy megfelelő ellátást kapnának a rászorulók.

Alig tudnak fizetést adni a dolgozóknak, minden tizedik munkatárs felmond Iványi Gáboréknál

A dolgozók csaknem tíz százaléka mondott fel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség által működtetett intézményeknél, mivel alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak – ezt Iványi Gábor mondta szeptember közepén az RTL Híradónak.


Nyitókép: Híradó

#Belföld#iványi gábor#mvm#áram#gáz#tartozás#generátor#magyarországi evangéliumi testvérközösség

Címlapról ajánljuk