Belföld

A DM felajánlotta a támogatását Iványi Gáboréknak, majd az egészet hirtelen visszamondták

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 8:25

A vállalat meg is indokolta a döntését.

A 24.hu azt írja, hogy Iványi Gábor egyházi intézményének ajánlotta fel egy újranyitott üzlete bevételeinek egy részét a Drogerie Markt (DM) kozmetikai lánc még szerdán, a lap információi szerint azonban a cégnél gyorsan meg is gondolták magukat, a támogatást ugyanis „elhalasztották”.

A DM egyébként az újonnan nyitó üzleteik esetében rendszeresen szokott adományozni, ezúttal az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyik intézménye kapott volna pénzt. A DM az egyik újranyitott üzletük péntek délután 4 és 5 óra között keletkező bevételét ajánlották volna fel a Wesley János Hajléktalan Óvoda számára. Iványi Gábor a lapnak megerősítette, hogy valóban megkereste őket a DM, továbbá közölte, hogy hálás vállalatnak a segítségért.

A 24.hu az ügy kapcsán megkereste a DM-et, akik a válaszukban azt közölték, hogy a bolt „jótékonysági kasszás bevételéből” a Dankó utcai óvodát támogatták volna, de végül elálltak ettől.

Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk

– indokolta a DM, hogy végül miért nem támogatják Iványi egyházának intézményét.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kálváriájával az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#iványi gábor#evangéliumi testvérközösség#DM#támogatás

Címlapról ajánljuk