Belföld

Nem nyomoz a rendőrség a volt fideszes politikus ügyében, aki ötmillió forintot ígért egy kutyapártosnak

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 14:35

A BRFK bűncselekmény hiányában elutasította, hogy nyomozzon Lévai István Zoltán volt fideszes politikus ellen, aki állítólag ötmillió forintot ígért egy kutyapártosnak, ha elindul a választáson. 

Bűncselekmény hiányában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy nyomozzon Lévai István Zoltán egykori fideszes képviselő ellen – írja a hvg.hu.

A Válasz Online írta meg, hogy a fideszes Lévai István Zoltán ötmillió forintot is kifizetett volna a kutyapártos Aleva Mártának, ha elindul a jövő évi önkormányzati választáson. A polgármester székre pályázó fideszes a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit szerette volna csökkenteni. A lap birtokába jutott hangfelvételek Alevától származnak, aki azért találkozott kétszer Lévaival, hogy kiderüljön, hogyan akarták pénzzel rávenni, hogy induljon el.

Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő Polt Péternek címzett kérdéscsomagjára adott válaszból derült ki, hogy a rendőrség nem indít eljárást az ügyben. Az ellenzéki politikus arra is kíváncsi volt, hogy az ügyészség hivatalból indított-e vizsgálatot az ügyben, ha nem, akkor miért nem, ha pedig igen, akkor pontosan hol tartanak, ám a legfőbb ügyész ezekre a kérdésekre nem válaszolt.

Mint arról beszámoltunk, az ügy kirobbanása után Lévai választókerületi elnöki tisztségéről lemondott, a Fidesz párttagságát pedig megszüntette. A sajtónak nem kommentálta az ügyet, mindössze azzal magyarázkodott, hogy valójában ő akarta lebuktatni a kétfarkúak és a DK összejátszását.

Lévai botrányával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#lévai istván zoltán#brfk#nyomozás#vesztegetés#fideszes politikus

Címlapról ajánljuk