Belföld

Furcsa adatokat találtak Orbán Viktor Tiktok-videóinál, sajtósa ostobázással reagált

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 10:16

A Fidelitas egykori tagja dokumentálta a furcsa változásokat. 

Tóth Bettina influenszer – aki nemrég még a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak volt a tagja – korábban fotókkal és videókkal dokumentálta, hogy Orbán Viktor Tiktok-oldalán időnként gyanús módon változnak meg egyes videók nézettségi mutatói. A miniszterelnöknek volt olyan videója, amelyen előbb 10 milliós, majd később már csak százezres nézettség volt feltüntetve.

„Vásárolgatunk? Vásárolgatunk?” – tette fel a kérdést Tóth Bettina arra célozva, hogy Orbán Viktor stábja esetleg vásárolt követőkkel próbálhatta felturbózni a nézettséget:


A Media1 kérdezett rá a miniszterelnök sajtósánál, hogy mi állhat a jelenség mögött, ő azonban furcsa választ adott a szaklapnak:

Tisztelt Szerkesztő Úr! Ostobaságokkal nem fogalkozunk (az elütés Havasi Bertalantól származik – a szerk.). Üdvözlettel: Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke

Tóth Bettina egyébként emlékeztetett arra az esetre is, hogy korábban tömegével jelentek meg olyan fideszes trollok, akik orosz közösségi oldalakról ellopott képekkel próbálták álcázni magukat, amikor budapesti és agglomerációs Facebook-csoportokba beépülve szervezetten és érzékelhetően központi utasításra terjesztették a kormánypárti kiadványok bizonyos propagandacikkeit.

Korábban a Reggeliben arról volt szó, hogy a közösségi médiás platformokon, így a TikTokon is ömlik az indulat a kommentelőkből, ráadásul a pszichológus szerint arctalan, névtelen profilokról sokkal gátlástalanabbak az emberek:


Nyitókép: Orbán Viktor / TikTok

#Belföld#tiktok#orbán viktor#tóth bettina#fidelitas

Címlapról ajánljuk