Belföld

Orbán Ráhel egyetemi ismerősének cégével szerződött az MTÜ

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 12:07

A 2021-ben alapított cég honlapján úgy jellemzik magukat, hogy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a marketing, a kommunikáció és a nemzetközi kapcsolatok területén.

A turisztikai ágazat kormányzati szervezete, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) idén július 28-án 75,2 millió forintos megbízási keretszerződést kötött az MTÜ korábbi stratégiai marketingért felelős igazgatójának cégével – írta meg az Mfor.hu az MTÜ friss közzétételi listája alapján. 

A 2021 áprilisában alapított Bluehorn Consulting Kft. Berényi Vince tulajdonában van, aki 2018-ban az MTÜ egyik vezetőjeként dolgozott. A szerződés év végéig érvényes, eddig kell végezniük az állami turisztikai ügynökségek legrelevánsabb nemzetközi piacfejlesztési gyakorlatainak és trendjeinek ismertetésével. A 2021-ben alapított cégnek a lap szerint csak angol nyelvű honlapja van, amelyen úgy jellemzik magukat, hogy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a marketing, a kommunikáció és a nemzetközi kapcsolatok területén.

Berényi Vince a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, az egyetemre együtt járt Orbán Ráhellel, a miniszterelnök lányával. Juhász Péter, az akkor még létező Együtt elnöke 2018-ban egy tárgyalásról készült felvételrészletet posztolt a Facebook-oldalára, melyen állítása szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel látható a Magyar Turizmus Zrt. két munkatársával. 


A 444.hu cikke szerint egyikük Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség 150 millióból létrehozott ügynökségének értékesítési igazgatója, a másik résztvevő pedig Berényi Vince, az MTÜ stratégiai marketingért felelős igazgatója volt. Róluk váratlanul a kormányközeli Origo írta meg, hogy a miniszterelnök lánya még az egyetemi évek alatt ismerte meg őket.

Tiborcz István, Orbán Ráhel férje 2015-ben lépett az ingatlanfejlesztési piacra, miután kiszállt a LED-es közvilágítással foglalkozó Eliosból, aminek ügyében az unió csalás elleni hivatala nyomozott. A Házon kívül stábja utánanézett az épülő-szépülő Tiborcz-birodalomnak:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#Orbán Ráhel#mtü#magyar turisztikai ügynökség#tanulmány

Címlapról ajánljuk