Belföld

Pénzbírsággal fenyegette meg a nagyköveteket a külügyminisztérium, ha elkésnek Szijjártó beszédéről

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 16. 11:31

„Motivációs intézkedést” vezetett be a külügyminisztérium, hogy egy diplomata se késsen a nagyköveti értekezletről. Minden értekezlet teltházas lett. 

Perc alapon számított pénzbüntetéssel fenyegette meg a külügyminisztérium azokat a diplomatákat, akik elkésnek a szeptember elején tartott nagyköveti értekezletről – tudta meg a hvg.hu. A lap értesülései szerint a nagyköveti értekezlet ennek köszönhetően teltházas volt, ráadásul mindenki időben érkezett.

A lap információi szerint a rendezvény idejére beléptető kapukat telepítettek, ezen át érkeztek a vendégek, így pontosan nyomon követhető volt, hogy kik és mettől meddig vesznek részt az eseményen. Azt nem tudni, hogy a kilátásba helyezett pénzbüntetés nagysága mekkora volt. 

A minisztérium a hvg.hu kérdéseire adott válaszában nem cáfolta, hogy pénzbírságot helyeztek kilátásba a késők megrendszabályozására. A külügyminisztérium közölte, hogy idén „még nagyobb hangsúlyt fektettünk az állami vezetők előadásaira és fórumaira, amelyen valamennyi érintett nagykövetünk maradéktalanul részt vett”.

Nyitókép:Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előadást tart a Fiatalok Batthyány Körének rendezvényén a Lónyay-Hatvany villa rendezvénytermében 2023. szeptember 7-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#külügyminisztérium#szijjártó péter#pénzbírság#nagyköveti értekezlet#nagykövet#diplomata#késés

Címlapról ajánljuk