Belföld

Több mint 14 év után a vezérigazgató is távozik a METU-ról

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 14:24

Arról tájékoztatta a kollégáit, hogy még a nyáron döntött így.

Miután az idén kinevezett dékán, az Alapjogokért Központnál is vezetőként dolgozó Kovács Attila kirúgta a Kommunikáció-tudományi Intézet és az Újságírás Központ vezetőjét, Murai Andrást, valamint két másik munkatársát, Gócza Anitát és Gayer Zoltánt, majd szolidaritásból távozott tíz másik tanár, 

14 év után elköszön az egyetem vezérigazgatói posztjától dr. Tóth Ágnes is

– írja a Media1

A lap birtokába került Tóth búcsúlevele, amelyben megköszönte a munkatársainak az elmúlt éveket. 

A vezérigazgató a távozását azzal indokolta, hogy új kihívásokra van szükség az életében a további fejlődéséhez. Azt írja, elhatározását még a nyáron hozta meg.

Karrierutunk során adódnak olyan pillanatok, amikor új kihívásokra van szükség a további fejlődéshez. Ezért hoztam meg azt a döntést ezen a nyáron, hogy távozom a METU elnök-vezérigazgatói pozíciójából és szakmai utamat máshol folytatom.

Kérem, fogadjátok utódomat, Wenczel Richardot nyitottsággal, és támogassátok tudásotokkal és tapasztalatotokkal. Az új elnök vezérigazgató szeptember 25-én, hétfőn mutatkozik be a METU-n.

A Media1 cikke után a METU honlapján közlemény jelent meg, amely megerősítette a vezérigazgatói poszton történő változást. Arról írnak, hogy az új vezérigazgató célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

„Az új vezérigazgató, Wenczel Richárd a Deloitte Hungarytől érkezik és az egyetemi életet is jól ismerő, rendkívül széles menedzseri tapasztalattal rendelkező kiváló szakember, aki az intézményben megkezdett korábbi munkára építve, a hazai versenyképességi fordulat zálogaként a minőségi oktatás fontosságát hangsúlyozza és ennek fejlesztésére törekszik.”

#Belföld#metu#Budapesti Metropolitan Egyetem#Tóth Ágnes#vezérigazgató#egyetem#dékán#kirúgás#távozás

Címlapról ajánljuk