Belföld

A The Voice gigantikus díszlete, egy magyar család 400 négyzetméteres háza Las Vegasban és egy magyar hallgató beszámolója az egyetemi lövöldözésről

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 19:20

Vannak budapesti kerületek, ahol a rovarok miatt nem adhatnak vért az emberek. Terjesztik vagy sem a tigrisszúnyogok a nyugat-nílusi vírust? Kiket érint a legrosszabbul az új napelemszabályozás? Hogyan küzdötték fel magukat Péterék Amerika leggazdagabbjai közé? Milyen a The Voice díszlete, és mit mondtak annak idején a coachok, amikor először adtak interjút az RTL-nek? Mutatjuk a hét legfontosabb és legizgalmasabb videóit. 

Közélet

Igazi nagybirtokos a fideszes Bánki Erik, csak azt nem tudni, miből vásárolja a földet. Az országgyűlési képviselő a nyáron Baranyában több mint 100 hektár földet vett összesen 205 millió forintért. Pénzintézeti hitelből vette a földeket – közölte a Híradó kérdésére a képviselő helyett a Fidesz-frakció – csakhogy Bánki Eriknek a vagyonnyilatkozata alapján több mint félmilliárdos banki tartozása van.


Sokakat érint rosszul, hogy egy friss változtatással elkaszálta a napelemes beruházások megtérülését a kormány. Az energiaügyi miniszter bejelentette: vége az éves elszámolásnak január elsejétől. A kormány korábban még azt ígérte, hogy akik tavaly október 31-éig bejelentik napelem-telepítési igényüket, azoknak 10 évig megmarad a kedvezményes rendszer.


A legrosszabbul azok jártak, akik a fűtésüket is kiváltották a napelemmel. A részletekről Mokry Tamás napelemszakértő beszélt a Reggeliben.


A hétvégén a Híradóban számoltunk be arról, hogy elromlott az összes felvonó az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) épületében, így a súlyos mozgásszervi betegek közt vannak, akiknek több emeletet kell lépcsőzniük, naponta akár többször is. 


Kedden a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság már arról tájékoztatta az RTL Híradóját, hogy a meghibásodás bejelentését követően haladéktalanul megkezdték a javítást, és egy lift már üzembiztosan működik.

A tigrisszúnyogok által is terjesztett nyugat-nílusi vírus miatt nem adhatnak vért a XVI. és a XXII. kerületben élők, valamint a szegediek sem. Az RTL Híradónak nyilatkozó biológus szerint nincs ok pánikra, mert nem minden tigrisszúnyog veszélyes.


Közben Budapesten tüntetéssel indult a tanévkezdés, az oktatás problémái megoldatlanok maradtak. A pedagógusok szeptember végéig dönthetnek arról, hogy aláírják-e a jogállásukat január 1-től megváltoztató úgynevezett státusztörvényt. 


Megrázó tragédiák

Az rtl.hu-nak adott interjút az Észak-Karolinai Egyetem magyar hallgatója, aki ott volt, amikor egy diák agyonlőtte az oktatóját. „Alig fogtuk fel, hogy mi történik” – mondta Rimányi Eszter, aki mindössze pár sarokra lehetett a gyilkostól, amikor a lövöldözés történt. Amikor értesült a hírről, hogy lövöldöző van az egyetemen, először kirohant az épületből, azonban akkor sms-t kapott a telefonjára, hogy maradjon, ahol van.


Már három halálos áldozata van a Románia déli részén a múlt hétvégén történt detonációnak. Egy autógáz-töltőállomás robbant fel Crevedián, a lakóházak közelében. Kiderült, engedély nélkül üzemelt a hely, amelynek a tulajdonosa egy román polgármester fia. 


Az 56-an sérült között sok a tűzoltó, akik már a helyszínen intézkedtek, amikor bekövetkezett egy második robbanás. Arról, hogy milyen szabálytalanságok történhettek az állami hatóságok szeme előtt, és hogy Románia miért áll még mindig tehetetlenül a súlyos tűzesetek előtt, ebben a cikkünkben foglalkoztunk. 

Színes

Népszerű riportjaink közé tartozott, amelyben megmutattuk, a Magyarországról elmenekülő Péterék hogyan küzdötték magukat Amerika leggazdagabbjai közé. Most egy 400 négyzetméteres házban élnek Las Vegasban.


Exkluzív interjút adott a Fókusznak Rita Ora, aki férjével, az Oscar-díjas Taika Waititi rendezővel érkezett Magyarországra. Az énekesnő legutóbb négy éve koncertezett nálunk, és nagyon várta, hogy idén újra visszatérjen. Úgy fogalmazott: még mindig igazi és normális. 


Szintén a Fókuszban mutattuk meg, mit csinál most Schobert Norbi Junior, azaz Norbika. Egyebek mellett elárulta, azért kezdett edzeni, hogy a külseje miatt kevesebb bántást kapjon, és azt is megtudtuk, hogy most szerelmes.  

A The Voice kulisszái

Szombaton elkezdődik a The Voice az RTL-en, az rtl.hu pedig a héten több ízelítőt adott abból, hogy mi vár majd a nézőkre. Lerántottuk a leplet a tehetségkutató kulisszáiról, és megmutattuk a műsor gigantikus díszletét.


Megmutattuk azt is, milyen a Don’t Worry Be Happy a The Voice coachai – azaz Curtis, Trokán Nóri, Manuel és Miklósa Erika – acapella előadásában.


És azt is, milyenek voltak a coachok, amikor először az RTL kamerái elé álltak. Izgalmas archív felvételek a videóban:

Új Cápák az „akváriumban”

Vasárnap jön a Cápák között 6. évada, az „akvárium” pedig idén két új befektetővel bővült. Balogh Levente elárulta, kezdetben tartott a változástól, hogy Tomán Szabina és Lakatos István székébe ezúttal Dr. Varga Eszter és Orbók Ilona ül, de végül kellemes meglepetés lett számára ez az újítás.


Rövid időre Lakatos István is visszatért a Cápák között stúdiójába, ahol ezúttal saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy min mennek keresztül a vállalkozók. Azt mondta, dobogott a szíve, amikor várta, hogy kinyíljon az ajtó:

Bokszkesztyűt húznak a sztárok

Hamarosan jön a Sztárbox is a képernyőkre, ahol többek között Berki Krisztián özvegye, Berki Mazsi is ringbe száll. A vele készült interjúban elmesélte, a nyaralás és egy betegség után milyen keményen kell edzenie: néha még a nyelve is összeakad a mentális leterheltségtől. 


Istenes Bence mindenkivel szívesen összebunyózna a Sztárbox ringjében, de arra különösen kíváncsi, hogy Rácz Jenő a „puhos kis testével” hogyan bírja az ütéseket. A videóban a Sztárbox további versenyzői is beszéltek a rájuk váró kihívásokról.

Fördős Zé és a hajgumik

Közben dübörög A Konyhafőnök is az RTL-en. Sokakat érdekelt az a videó, ahol Fördős Zé eleget tesz a nézői kéréseknek, és minden lánnyal felkötteti a haját.


És szintén emlékezetes pillanat volt, amikor Rebeka nem akarta elhagyni a konyhát a kiesése után. „Még soha nem volt olyan, hogy erőszakkal kellett volna levenni valakiről a kötényt” – értékelt Zé.


Végül pedig azt is megmutattuk, Balázst miért frusztrálták Zé energiái, amikor elfoglalta a pultját.

#Belföld#Videó#istenes bence#napelem#bánki erik#tigrisszúnyog#nyugat-nílusi láz#lövöldözés#robbanás#rita ora#Schobert Norbika#The Voice#curtis#miklós edit#trokán nóra#manuel#Cápák között#A Konyhafőnök#Sztárbox#Berki Mazsi#ma#a hét videói

Címlapról ajánljuk