Belföld

Pesty László: Nincs olyan, hogy NER-lovag, ezek orkok!

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 19:41

Mészáros Lőrincről, NER-lovagokról és karácsony táján előbukkanó bizonyítékokról beszélt Pesty László ősfideszes filmrendező.

Egyórás interjút készített a Telex Pesty László filmrendezővel, ősfideszessel, aki nemrég azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy az idei Tusványos egyik panelbeszélgetésén azt mondta: „Az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon.”

A Telexnek most arról beszélt, hogy ne használja a baloldal a NER-lovag kifejezést, mert azok nem lovagok szerinte, hanem orkok. Pesty szerint az elmúlt 13 évben lecsökkent a NER-tagok száma 2,5 millióról egy tucat orkra.

Mészáros Lőrincről is beszélt, szerinte nem az a ciki, hogy gázszerelő volt, hanem az, amikor megszólal. Feltette a kérdést:

Valami különös gondolatiságot fedeztünk-e fel Mészáros Lőrinc szavaiban? Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat?


„Nem lehet-e, hogy azt láttuk, hogy egy szerencsétlen… khm... hú, majdnem mondtam valamit, makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon... de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (...) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!” – mondta.

Pesty arra is utalt az interjúban, hogy kilenc az egyhez fogad arra, hogy a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni. 

Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz. 


Úgy gondolja, ő a Fidesznek ezzel csak jót tesz, mert ez egy megtisztulási folyamat lehet.

Nyitókép: Pesty László. Fotó: MTI/Rosta Tibor

#Belföld#pesty lászló#fidesz#mészáros lőrinc#NER#ork#bizonyítékok

Címlapról ajánljuk