Belföld

A tűzijáték után több mint 43 tonna szemetet szedtek össze

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 12:33

Egy közepes fővárosi kerület napi hulladékmennyiségét, több mint 43 tonnányi szemetet szedtek össze a Budapesti Közművek munkatársai a tűzijáték után.

Az augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódó rendezvényeken és a tűzijátékot követően több, mint 43 tonna többlet-hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el ártalmatlanításra az FKF Köztisztasági- és Hulladékgazdálkodási Divíziók munkatársai – közölte a cég kedden.

Ez a hulladékmennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a hétvégi rendezvényekkel egy »új kerülettel« bővültek erre az időszakra a Társaság feladatai

– áll a társaság közleményében.

Hozzátették, hogy a 43 tonnában még benne sincs a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét, amit szintén begyűjtöttek. Nagyjából száz munkatársuk tizenöt gépjárművel takarította fel a budai és a pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket.

A tűzijátékot egyébként Orbán Viktor vasárnap több államfő társaságában, a Karmelita Kolostorból nézte végig, a témában az RTL Híradója is készített anyagot.

Nyitókép: Közönség a Margit hídon és a Carl Lutz rakparton a Szent István-napi tűzijáték közben Budapesten 2023. augusztus 20-án. Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#augusztus 20.#tüzijáték#hulladékgyűjtés#szemétszállítás

Címlapról ajánljuk